|Selamat Datang Saudara Baru |

Salam...
Selamat pagi..
peh!mate nie x leh nak buka...
berat gler..rasa ade batu jer kat mate nie...ish!
ini bermakner oksigen kurang smpai ke kepala..
itu yg ngatok tuh...

Tarik Nafasssss.......
tahan.....
Lepassss.....
Tarik Nafasssss.......
Tahan....
Lepassss.....

(Ulang sebanyak 10x...)

fuh...boleh celik ckit mate nyer...hihi~
Oklah nieyl nak kenalkan nie..
Saudara baru dlm family besar nie...
tada...ha..tembam kan die...
comey kan die...
yg nie anak angkat kakak nieyl kat PJ..
mcm anak cina???hmm...actually..
die mmg anak cina pun..kenape??
Actually, kakak nieyl nie keje di hospital..
so, di sebabkan kecian tgk die...
lgpun die ade sakit kanser darah..
so,perlukan penjagaan yg sgt rapi...

Mak ngan ayah die dah bercerai..
so,mak die keje di Singapore..
so, budak nie kakak akan jaga sampai besar..
jgn risau...surat peguan semua dah ade...
black n white.. di islamkan..
dan di tukar nama islam nyer...
tetapi perlu tggu die besar ckit lagi..:)

Nape mak dia kasi kakak?
bcoz mak die x leh nak jaga die...
mak die agak psiko ckit..
lagipun die xleh terima laaa...
anak die kanser ( kepercayaan die kate mcm dak nie bawak benda buruk2 la )

Pada kita yang islam nie...
sakit itu adalah ujian Allah...
jadi,Alhamdulillah...family besar nieyl sgt syg die...
lupe la...name die Muhammad Hassan :)
kadang2 panggil die shin chan..atau Aben ..

seindahcerita: Nanti nieyl cter lagi pasal Aben nie k.. :)

4 comments:

  1. Ya Allah mulia hati kakak nieyl....terharu akak bace la....alhamdulillah budak ni dah islam...hope kakak niely berjaya didik anak ni menjadi insan yg berguna dan moga kakak nieyl dimurahkan rezeki sbb bantu anak kecil nih....

    ReplyDelete
  2. sangat comei...InsyaAllah akan murah rezeki family nieyl nanti jaga aben ni..jgn luoa citer psl aben lg ok..

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...