07 November, 2012

|kucing pun pegi KEM tau|

Salam..
kalau tgk pada jam...
masih lagi pagi..hehe~
so,selamat pagi sekali lg yea..
hehe~

kemarin nieyl p anta nieki kat puchong..
kedai pet untuk mandikan nieki kat sane..
biase nyer nieyl bawak ke salak tinggi..
saje nak ubah angin..
so,ke sane la ari isnin aritu

wlaupun time tuh ujan lebat gile2..
smpai x nampak jalan...
nieyl ngan en.husband tetap jgk pegi..
sbb cian kat nieki nie...
da lame x mandi..
lgpn,die kena makan ubat cacing...

Nak g jadikan cerita..
orang kedai Pet tuh cakap..
yang nieki nie garang..
tapi nieki seekor kucing yang sangat bijak dan pandai...
sbb die kate mase mandikan die...
org kedai tu bercakap ngan die..
sembang2 ngan die...baru die duduk diam..hihi..

tapi yang kecian nyer..
mase nak keringkan bulu nieki ngan potong kuku die...
nieki memberontak gler...
kecian die...nieyl tgk pun cm kecian sgt...
kedai tu kate nieki nie manje..sbb itu la die mcm tuh...

realiti nyer nieki tu mmg la manje...
kat umah pun die sorang..
x kongsi ngan sape2...
mase dah keringkan bulu die tuh...
org kedai tuh soh nieyl pegang nieki..
sbb die nak p amek beg nieki..
nieki sgt baik bler nieyl pegang...
yela..die dah kenal bau tuan die...

tapi kedai pet tu ckp..
die cadangkan nieyl..
supaya nieyl tinggalkan nieki kat kedai..
selamat 5 ari..untuk die dijinak kan..
kira mcm KEM MOTIVASI la...
hihi~wah!kelassss ko nieki..
g KEM..hehe~

so,nieyl dah bincang ngan en.husband..
akan anta nieki bulan depan kebetulan nieyl nak g holiday..
so,nieyl akan anta die ke sane selama 5 ari..
so,arap2 pas die balik ke umah nnt..
ada perubahan yang positif..hihi~

seindahcerita: baru 4 jam nieki xde kat umah..laki bini dah x tentu arah..

11 comments:

  1. seronoknya bila Nieyl dan suami, dua2 suka kucing...bila hntr ke kem ni lagi cerdik
    ...

    ReplyDelete
  2. @Qhaifa Nur haha~harap die cerdik la..sbb org tu sendiri kate nieki nie bijak dan cantik...hehehe~

    ReplyDelete
  3. wow...1st time dengaq..hihi
    dua2 suka kucing ok la

    ReplyDelete
  4. comeynyer....boleh kawan dengan Laura (kucing Nory)...hehehe...

    ReplyDelete
  5. CA alah dgn kucinnn ...
    Tapi kelasssss koo....kucing pi kem ......motivasi lg...

    ReplyDelete
  6. hehe...tak sangka ada kem untk kucing

    ReplyDelete
  7. laaaaaaaaaaaaaaa baru akak tau nieyl ni cats lover yeak...akak kagum nga org yg suke bela kucing nieh....akak mmg tak kuat fizikal dan mental hahaahahahaah....

    siap ade kem motivasi tu...ni kuar2 dah leh jadi mcm dr fadhilah kamsah ni nieyl hehehehhe

    ReplyDelete
  8. comelnya nieki....
    hantar nieki ke kem ye...
    moga jadi anak yang bermotivasi ye nieki... hihi

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)