28 May, 2018

Menu Buka Puasa Ramadhan day 3

Assalamualaikum korang! kalau ikutkan hari ini nieyl plan nak cuti sambung esok cuti wesak. Tapi hati ni berat hati pula nak cuti sebab kalau cuti pun tak buat apa dekat rumah. Nak buat biskut raya pun nieyl start next week. So, dengan lemah longlainya bersiap pagi -pagi pergi kerja. Hari ini sebilangannya ambil cuti rehat untuk dapatkan 4 hari cuti keseluruhannya. 


Dah puasa hari ke-12, nieyl baru nak share menu hari ke- tapi tak apalah, mana tahu boleh jadi rujukan korang nak masak buka apa hari ini kan. Menu nieyl hari ke-3 hari tu ikan keli (salai) masak lemak cili api bersama nanas,serius memang sedap..yang ni mak nieyl yang masak...bayam tumis bersama cendawan tiram dan ayam goreng..


Lemak cili api tu memang pembuka selera berbuka puasa, kalau korang tak nak salai pun boleh goreng ikan tu dulu untuk elak hancur bila ikan dah berenang dalam lemak tu. 

Semoga membantu korang beri idea masak menu berbuka hari ini...

5 comments:

  1. Thanks for sharing your thoughts on dental advice. Regards

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)