21 March, 2018

Join Cardio Fitness Class

Dah lama sebenarnya nak join class-class fitness ni tapi itulah kekuatan diri dan mental kena kuat sebabnya kalau boleh taknak angan-angan tahi ayam orang kata. Hari jumaat lepas, geng kempen jom sihat buat class cardio fitness dekat GYM, so nieyl excited lah nak join sebab semuanya kawan-kawan opis. Buat hari jumaat time rehat lama start 12.30 hingga 1.30 sahaja kemudian sambung tidur..hahaha...


Sebelum mulakan cardio fitness, kena warm up dulu supaya otot-otot tidak terkejut. Dalam gym banyak alat-alat senaman yang boleh kita main antara yang nieyl sempat main cycling..hihihi.. Selepas tu, kitaorang dah start cardio fitness..Tak banyak pun step lebih kurang 8 step je..tapi buat 3 round. Memula memang enjoy, lama-lama adeh tak cukup nafas rasanya..hehehe..memang berpeluh satu baju basah, peluh dekat muka jangan cakap la..macam air hujan.. Cuma untuk kali ni kita buat mengikut kemampuan diri kita sahaja, tak boleh paksa. 


Routine yang nieyl buat :-

1. High knee with skip
2. Wide squat and side knee raise
3. Lateral crab walk ( wide squat and walk)
4. 4 Jumping jacks and 2 jump/normal squat
5. 4 high knee and 4 front kick
6. Knee push up and plank side step
7. Reverse back lunges
8. Whole body shuffle


Walaupun tak ramai tapi bila buat ramai-ramai rasa enjoy, seronok , sakit tetap sakit..hihihi.. Nieyl tekad nak pergi gym setiap minggu. Untuk lebih fit sambil jaga pemakanan. Korang doakan nieyl okay supaya lebih sihat.

2 comments:

  1. semoga lebih fit lepas ni dan lagi sihat...

    ReplyDelete
  2. all the best nieyl. semoga lebih sihat lepas ni

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)