23 February, 2018

Sticker Sign Here

Sticker Sign Here adalah salah satu benda yang wajib kena ada di meja nieyl sebab semua surat yang perlukan sign boss akan nieyl tandakan bagi memudahkan kerja boss dan ianya penting supaya boss tak salah sign. Nampak macam perkara yang remeh je kan, tapi sebenarnya benda yang kita anggap remeh ni la yang kita selalu lakukan kesilapan. 


Selalunya nieyl akan letak sticker-sticker sign here tepi monitor nieyl, supaya mudah nieyl nak ambil dan orang lain nak pinjam. Bilik nieyl dengan bos dekat dengan bilik mesyurat jadi, kadang-kadang bilik PA ni menjadi tempat pegawai pinjam pen, kertas, cop , sampul surat dan sampul fail . Jadi, memang standby je barang-barang tu dekat atas meja..

p/s: dah seminggu boss cuti...

7 comments:

  1. uish, nice idea. boleh lah nanti buat sticker

    ReplyDelete
  2. Benda ptg dalam pejabat. Hehe... Tapi kalau salah letak... Sah2 bos akan salah sign kan.

    ReplyDelete
  3. kite pun hari2 mmg kene guna benda nih...tp letak dlm buku stick note tu jer...sebab x nak tgk mende lekat2 kat monitor... so pegawai2 lain nak guna, just bawak buku tu jer..x yah semak2 kat meja..hahaha

    ReplyDelete
  4. kan,benda ni memang penting...selalu letak dekat dengan pc,senang nak capai

    ReplyDelete
  5. hahahha.. mmg nieyl ni suka prepare untuk pegawai ambik erkkk..hihihi

    ReplyDelete
  6. sama.. Ayu pun selalu guna stiker ni. kadang2 bos kata tak payah, tapi pas tu..mana2 dia sign. so..better stick kan..so takde salah sign...

    ReplyDelete
  7. rindu zaman jadi PA dulu..mmg penting walau nampak remeh..

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)