04 January, 2018

Favourite Mak, Husband , Nieyl sekali jalan

Favourite Mak, Husband , Nieyl sekali jalan | Hujung bulan 12 nieyl memang ambil cuti agak panjang juga la tapi tak ada pergi mana-mana pun lepas je habis kenduri kahwin adik , nieyl memang habiskan masa di rumah . Biasalah bila dah duduk di rumah bermula rutin suri rumahtangga sepenuh masa termasuklah memasak.

Kalau nak tahu, nieyl kalau dah tak ada idea nak masak apa..nieyl akan masak makanan favourite mak, husband dan nieyl sendiri..so,lengkap lah semua menu ada.. Macam mak nieyl, dia tak kisah masak apa pun janji mesti kena ada sayur so mak suka sup petola. Manakala husband nieyl pula seorang yang tak cerewet dalam makanan apa yang nieyl masak,dia akan makan dan yang paling dia suka adalah sambal telur hancur,kalau lauk ni biasanya 2x dia akan tambah nasi.  Nieyl paling simple ikan goreng apa-apa jenis ikan pun tak apa janji ada sambal kicap untuk cicah..hihihi..


5 comments:

  1. ikan goreng dgn sambal kicap..perghh mmg sedap tu Nieyl..

    ReplyDelete
  2. simple tp bahaya! boleh sebabkan makan lebih! ahaha

    ReplyDelete
  3. sup petola tu nampak cam sedap!! nak usha resepi la

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)