07 November, 2017

Tempah T-Shirt Custome Di Printcious

Tempah T-Shirt Custome Di Printcious | Kalau ada yang tanya kali ke berapa nieyl tempah barangan di Printcious ni,rasanya dah tidak terkira sebab dah banyak sangat. Dari tempah untuk diri sendiri, sampai lah nieyl tempah untuk hadiahkan pada orang-orang di sekeliling. Hari ini nieyl nak tunjuk hasil tempahan nieyl yang pertama kali untuk T-shirt.


Ha..barang yang di tunggu-tunggu sudah tiba. Nieyl agak terkejut juga la service Printcious untuk T-Shirt sangat cepat sampai. Sorry la nieyl tak sabar nak tengok hasil custom diri sendiri dekat baju tu..

Jika sebelum ni nieyl dah pernah tempah mug dalam 3 buah, ceramic tile 8, mouse pad dan kali ini nak cuba T-Shirt pula. Jenis kain T-shirt ini adalah cotton, nieyl pilih warna hitam sebab nieyl suka pakai baju T-Shirt warna hitam dan combine dengan tulis warna kuning,terserlah tuliskan di T-Shirt tu.

Ok nieyl nak tunjukkan pada korang cara-cara nak tempah T-Shirt secara Online di Printcious.


1. Untuk yang first time, buka website : www.printcious.com atau klik SINI
2. Untuk sign up, korang boleh log in via FACEBOOK ataupun DAFTAR USERNAME BARU
3. Klik SHOP ,untuk pilih T_SHIRT , dan pilih COTTON


4. Korang boleh pilih untuk DESIGN SENDIRI ataupun READYMADE ,nieyl pilih design sendiri, so klik pada YOUR DESIGN HERE

5. Kemudia, korang boleh PILIH SIZE dan WARNA BAJU yang korang suka dan klik START DESIGNING

6. Klik ADD TEXT untuk tulis ayat yang korang nak letak di baju korang dalam kawasan garisan hijau sahaja. 

7. Bila dah siap edit, klik DONE


8. Kalau korang rasa nak edit semula pun boleh tak ada masalah just klik EDIT, kalau semua dah ok korang klik je ADD TO CART

9. Klik CHECKOUT untuk proses seterusnya



10. Kemudia,isi bahagian alamat pengeposan dan terus ke bahagian pembayaran.selesai.

Ada yang tanya,berapa lama barang nak sampai setelah buat tempahan..Dalam masa 3 hari bekerja, InsyaÁllah barangan tempahan akan sampai ke rumah. So,dont worry untuk tempah dengan Printcious okay.



6 comments:

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)