01 November, 2017

Masakan Mak Tetap No.1 Di Hati

Masakan Mak Tetap No.1 Di Hati | Kata orang air tangan masakan ibu adalah yang terbaik dari ladang. Nieyl bersyukur sangat sebab mak nieyl tinggal bersama nieyl dari bujang hinggalah dah kahwin. Kebiasaanya hari bekerja nieyl akan masak di rumah, cuma weekend mak nieyl yang akan masak selalunya la. 


So,weekend hari tu mak nieyl masak ikan siakap stim dan pucuk manis tumis. Aduhai..walaupun lauk simple,tapi sangat sedap. Terima kasih mak sebab selalu masak yang sedap-sedap untuk anak mak ni..

9 comments:

  1. Bestnyaaaaa....cakap ngan mak Nieyl nak amik anak angkat tak? hahahahahaha....akak nak offer diri ni...leh makan masakan sedap selalu...

    ReplyDelete
  2. betul..masakan mak adalah yang paling sedap di dunia ;)

    www.maisarahsidi.com

    ReplyDelete
  3. Alahai sedapnya lauk. Huhu teringat masakan arwah mak mama

    ReplyDelete
  4. Lama hakak tak makan sayur pucuk manis tu ...

    Nama pun mak Nieyl... dia masak dgn penuh kasih sayang kan tu yg jadi sedap tu kot.

    ReplyDelete
  5. huu~ mana boleh lawan.. kakak ni dah bertahun masak pun, tetap tak sama dengan masakan mak..

    ReplyDelete
  6. tahu takpe! memang xleh lawan walaupun guna resepi yang sama kan

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)