Panduan Senaman Ibu Mengandung

Panduan Senaman Ibu Mengandung | Semasa mengandung, kebanyakkan wanita atau ibu akan cuba untuk sentiasa berada dalam keadaan sejuk atau suam bagi mengelakkan strok haba betul tak? Bagaimana pula ibu mengandung yang mahu bersenam di luar tetapi pada masa yang sama tetap mahu mengelakkan dehidrasi? 


Ikuti beberapa panduan yang dicadangkan oleh Geralyn Coopersmith,yang merupakan penulis buku Equinox Fitness Training Institute :

  • Berjalan pada waktu malam
  • Banyakkan minum air
  • Lakukan aktiviti renang
Ibu mengandung tidak perlu melakukan senaman yang berat, cukup sekadar dapat bersenam walaupun hanya berjalan kaki, berenang dan lakukan senaman yang ringan-ringan supaya tidak mendatangkan memudaratkan pada kandung. Cuma janganlah langsung tidak bersenam pula ya..♥

4 comments:

  1. tak pernah senaman punmasa preggy.. heheh selalu jalan jer.. kahkahkah.. tu yg bersalin awal tu

    ReplyDelete
  2. masa pregnant dulu, paling rajin berjalan. heheh senaman lain tak berapa. actually tak mengandung pun malas bersenam -,-

    ReplyDelete
  3. Minum air ngan berjalan memang banyak lah ... Tapi tak lah waktu mlm ... Mlm tu flat dah ...

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...