Minyak Bawang Putih

Minyak Bawang Putih | Rasanya semua ibu-ibu di luar sana sedia maklum akan pertua minyak bawang putih ini digunakan untuk apa kan?Tapi tak apalah nieyl tetap nak share juga sebagai panduan nieyl nanti bila ada anak sendiri nanti. 

gambar dari google

Hanya perlukan bawang putih dan babu oil sahaja. Bakar bawang putih yang telah di buang kulitnya. Kalau bakar tu biar menjadi gelap sikit tapi bukanlah hangus ya..hihihi.. Kemudian boleh masukkan bawang putih tu ke dalam botol baby oil tu,sapukan pada hidung dan leher serta dada anak-anak, dan orang tua pun boleh amalkan juga..😉😊

4 comments:

  1. Apa fungsi baby oil dicampurkan sekali dengan bawang putih, especially for the babies? I saw someone guna minyak bawang putih untuk mengurut. But tak sure pula that it can be used for babies also.

    http://panphila.blogspot.my

    ReplyDelete
  2. Suka bawang putih goreng... Hihi

    ReplyDelete
  3. Masa kecik2 selalu mak saya sapu kat saya ni... tak suka bau bawang tu tp memang berkesan.

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...