Kalau nak jimat kena rajin sikit

Kalau nak jimat kena rajin sikit | Morning!nampaknya bermula hari ini sehingga selasa depan ada stress sikit sebab minyak naik lagi..agaknya bila nak turun ni..semakin terasa bila isi minyak di pam station. Hopefully next week adalah penurunan,supaya bajet yang ada boleh digunakan untuk beli keperluan lain. 

Cakap pasal bajet kan, setiap kali nak tiba hari gaji, nieyl mesti akan buat pengiraan bajet untuk bertahan next gaji. Kalau harga minya turun, Alhamdulillah..boleh bernafas sikit tapi kalau minyak naik, nampaknya kena bekerja lebih keras seperti bangun awal pagi siapkan bekal untuk seharian di pejabat..hihihi.

Nieyl pun bukan seorang yang rajin masak di awal pagi, sebab en.husband seorang yang tidak sarapan, dia biasanya akan minum air teh O secawan sahaja. Jadi,kalau nak berjimat masak sendiri dan bawa bekal pergi kerja. Tersangat jimat dan tiba-tiba rasa makanan sendiri sedap pulak..kahkahkah..  


4 comments:

  1. Kann.. bawa bekal syok ooo.. nieyl cari lah mangkuk tingkat. So x payah bawa bermangkuk-mangkuk.. Heheheh!

    ReplyDelete
  2. Tapi memang betol,boley jimat duit gitew hehehe

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...