03 May, 2017

Wong Solo Bangi

Wong Solo Bangi | Bila sesekali keluar time rehat hari jumaat best rupanya, tapi poket selalunya tidak selamat.Hahaha. Asalnya nak pergi Ariani nak cari shawl untuk Majlis Cukur Jambul Ellsa 30hb tu,memang ada beli nanti nieyl update entry lain ya.. So,lepas shopping tu perut pun dah buat muzik macam², kita cari kedai untuk makan lunch..selalu je dengar orang kata Wong Solo..Wong Solo.. jadinya, hari jumaat tu lunch dekat Wong Solo untuk pertama kalinya.

Menu yang rata-rata nieyl tengok atas meja customer adalah ayam penyet. Mungkin menu ini antara yang popular dekat restoran Wong Solo ni. So, hari tu nieyl pun order menu yang sama,saja lah nak try..

Dalam plate tu ada salad,timun,ayam goreng,tempe,terung goreng,cili ayam penyet, sambal dia sedap sebab rasa pedas-pedas manis. Nieyl boleh lagi 3 Bintang.

Member pipi pau..hahaha..kalau bab makan serah jela dekat dieorang nie, macam² tempat dieorang berdua ajar nieyl pergi..


Restoran Wong Solo, Bandar Baru Bangi.
 No. 8-G-1 & 9-G-1, 
Seksyen 9. Jalan Medan Pusat Bandar 4A.
 43650 Bandar Baru Bangi

5 comments:

  1. Wong tu dalam bahasa Jawa maksudnya 'orang'.
    Jadi maksudnya 'Restoran Orang Solo'

    ReplyDelete
  2. baru makan semalam..hehe..penuh orang..

    ReplyDelete
  3. wah sedapnya. tapi sha tak suka tempe haha

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)