19 May, 2017

Adam in the house

Adam in the house | Petang semalam tengah sibuk masak makan malam tiba-tiba dengar orang bagi salam itu dah pastilah en.husband baru balik sekali nampak si Adam pun ada juga. Malam tadi Adam duduk dengan maklong paklong sebab mak wan pergi mengaji lepas tu Wan pergi surau. Daddy adam ada work nak kena buat. Seperti biasa perkara pertama yang Adam buat bila sampai dekat rumah maklong paklong,dia tunjuk TV..hihihi..

Itu tandanya dia minta buka TV kartun atau didi and friends ke apa sahaja la janji kartun.  Biasanya maklong paklong akan buka Youtube dekat TV bagi Adam tengok didi and friends sambil tu dia boleh belajar. No ultraman, No Shin Chan..


Dekat rumah tu memang ada satu meja yang nieyl buat letak laptop kalau lepak dekat ruang tamu, adam dia tarik meja tu letak depan TV, sambil tunjuk-tunjuk 123 ABC..pandai adam nak belajar ya..


Time ni maklong pegang bakul kain nak pergi sidai kain, Adam follow je dari belakang dia pergi bilik ambil semua hanger baju,kononnya nak tolong juga lah gayanyaaa...bagus adam, kecil-kecil ringan tulang nak tolong walaupun pada gaya je yaaa...hihihi...

Terima kasih adam ceriakan malam maklong paklong walaupun sekejap..love u sayang ♥

3 comments:

  1. Adam cute..hehe...betul sangat..bila ada anak buah dengan kita,lain macam seronoknya...

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)