Dinner Bubur Nasi Je


Bubur Nasi | Semalam balik dari kerja, mak kata badan tak berapa nak sihat macam nak demam, so plan nak masak kan bubur nasi + telur masin + ikan bilis. Bila dah selesai masak tu, ajak mak makan, la..mak tak nak makan sebab katanya tak ada selera. Puas pujuk tak nak juga, dia nak berehat..Oklah disebabkan dah masak bubur nasi 1 periuk tu, nieyl dengan en.husband lah makan, sesekali makan macam nie sedap rupanya. En.Husband sampai bertambah lah makan..Alhamdulillah..tak lah membazir bubur nasi tu kan.. 😃

Bahan-bahan

Bubur Nasi (bubuh garam sikit)
Ikan bilis goreng + bawang + cili api
Telur Masin di rebus
Kicap

4 comments:

  1. Resipi yang mudah dan ringkas..Kadang-kadang kita pun rasa nak makan makanan yang ringkas dan mudah jea kan. =)

    ReplyDelete
  2. Kalau ada ikan kurau masin atau sepat masin, bestnya.

    ReplyDelete
  3. mcm sedap jer..tgk bubur ngan sambal bilis tu..plus telur asin plak tu. yum yum

    ReplyDelete
  4. Sesekali makan bubur nasi sedap juga.

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...