Love Steamboat and Grill

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ 



Love Steamboat and Grill |  Bila dah bercuti panjang, ada sahaja plan kakak nieyl dekat rumah tu.. ahad lepas dia ajak pergi makan di Seoul Garden. Untuk seoul garden ini kali pertama nieyl makan dekat situ, sebab bila engok harga dia faham-faham sahaja la tapi sebenarnya sangat berbaloi dengan harga yang di kenakan pun. Sebab di hidangkan dengan pelbagai jenis makanan.. Rambang mata nieyl nak makan yang mana satu.


Di Seoul Garden nie nieyl lebih banyak makan sayur-sayuran, salad sebab 80% nieyl makan makanan yang bergrill..seafood nieyl kurang sikit.


Kebiasaanya nieyl selalu pesan dekat semua orang, if u pergi makan yang jenis buffet jangan ambil terus banyak² sampai tak cukup ruang meja untuk makan. Sebab nieyl perhatian ada beberapa meja tu tersangat penuh dengan makanan..wah!besar tu usus awak ya boleh makan semua makanan dalam masa terdekat. 

Ambil apa yang kita nak makan dalam kuantiti yang sedikit tetapi kerap..ha..maksudnya ambil sedikit, habiskan dulu kemudian ambil lagi..jangan risau..makanan tu akan di refill..😉





Nieyl kalau makan slow-slow, after 30 min makan akan rest dulu sembang-sembang dalam 10 minit lepas tu baru sambung balik makan..sampai lah tak larat nak makan sebabnya nak bagi perut tu rest dulu sebelum masuk makanan lain. 

Dan nieyl memang dah jatuh hati dengan Seoul Garden nie, sebab tempat dia bersih, makanan banyak, lepas tu selesa sangat..kalau makan pun relax je tak rushing..SERONOK!nak pergi lagi,,nak pergi lagi...

*gambar tak banyak sebab syok sangat makan handphone letak tepi..huhuhu

  Sign Blog photo sign blog_zps0lh8t4jo.png

5 comments:

  1. harga dia blh tahan jgk kan..hehe

    ReplyDelete
  2. Apa yg kakak suka steamboat di Seoul Garden asap tak berkepul-kepul
    Makan selesa, pilihan banyak.

    ReplyDelete
  3. puas hatilah kot dgn harga dia..tp kalau ada anak tak leh nak makan dgn tenang..rugii duit tu nanti..hehe..kena blk cepat

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...