Fenomena Trash Dove

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


Semalam ada orang tanya nieyl, tahu tak kenapa semalam dekat facebook penuh dengan gambar burung ungu tu?sampai ada yang tanya macam mana nak update gambar burung ungu tu? pelbagai persoalan yang nieyl terima. 

Jadinya, nieyl pun seacrh di internat..stiker burung ungu yang diberi nama "Trash Dove" itu diilustrasi oleh illustrator dari US,Syd Weiler untuk stiker Facebook dan turut dijadikan set stiker kepada iPhone penghujung Januari 2017 yang lepas.

Pencipta stiker Trash Dove berkata " ianya bermula di Thailand, sebenarnya mereka mempunyai satu lawak mengenai burung di sana dan ia mempunyai kaitan (dengan Trash Dove) .




  Sign Blog photo sign blog_zps0lh8t4jo.png

3 comments:

  1. ptt la dari semalam semalam rmi je post burung tu. anak buah smp terkekek kekek gelak tgk burung ni hahaha. fenomena rupenye

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...