Special Request Dari Ayah

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ 

Special Request Dari Ayah | Sepanjang nieyl menjadi seorang anak, ini adalah first time ayah nieyl request nieyl masak untuk dia. Sebab berpuluh tahun ayah makan masakan mak, jarang ayah makan masakan anak-anak dia so mak lebih arif apa yang ayah suka, apa ayah tak suka.

Kisahnya last week nieyl ada masak ketam masak lemak cili api, and then ayah makan dia kata sedap sangat lemak tu, macam mak masak. Ayah tanya belajar dari siapa?nieyl cakap la tak ada belajar dari siapa pun sebab memang masak cara sendiri. Kata orang kalau mak kita pandai masak, InsyaÁllah anak pun pandai masak..yeke ke?mungkin kebetulan je kot nieyl pandai masak. So, ayah request semalam nieyl masakkan ikan merah masak lemak cili api..


Balik kerja semalam mak bagitahu,ikan merah ni mahal sangat, sekor RM22. terkejut nieyl sebab mahalnya. Kalau nieyl memang nieyl tak beli, tapi mak beli khas untuk ayah. Jadi, tugas nieyl semalam memasak. Mak nieyl rehat.


Ok dah siap nieyl punya masak lemak cili api, ayah kata kalau pedas sikit lagi mesti lagi sedap tapi masih lagi sedap. Actually,memang nieyl tak nak masak pedas- pedas sangat sebabnya ayah nieyl tu kan sakit jantung, baru beberapa bulan operate,so..takut nanti dia terserdak bahaya kan..

Alhamdulillah, betul kata mak, kalau masakan kita tu orang suka makan,itu adalah kepuasan. 😉


  Sign Blog photo sign blog_zps0lh8t4jo.png

5 comments:

  1. kita masak org mkn bertambah pon rasa satu kepuasan.. sedapnyaaa tgk masak lemak cili api tu..😋

    ReplyDelete
  2. Tapi kakak setuju biasa kalau mak pandai masak meamng anak otomatik pandai juga
    Sebab biasa sedikit-sebanyak masa mak masak anak kan tengok dan tolong - itu yg jadi pandai.

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah, ju tgk pun myelerakan masak lemak sis ni since tgk ketam ari tu =D

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...