Mendobi kita di kedai

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Mendobi kita di kedai | Dalam pada berjimat cermat dalam kehidupan seharian, akhirnya semalam tewas di tangan dobi. Korang pun tahu kan, dah 2 hari hujan tanpa henti , jadi pakaian dalam bakul makin hari makin bertambah. So, semalam balik kerja nieyl cuci dan spin semua pakaian dalam bakul. Malam lepas maghrib ajak En.Husband pergi Dryer dekat kedai.
 
Masa on the way ke dobi area cyberjaya tu, nieyl dah rasa mesti ramai orang sebab musim hujan kan.. ternyata tidak benar sama sekali, tak ramai pun dobi yang nieyl pergi ni..sebab area situ ada 3 dobi. Boleh buat pilihan, nieyl ambil yang tak ramai orang sebab nak cepat dan dryer ada yang paling besar untuk 20kg. jadi, 2 bakul sekali pusing.jimat masa dan duit juga.
 
 
Dalam masa 30 minit, semua dah settle balik rumah, sambil tengok drama sayang papa saya tak?? sambil lipat kain 2 bakul. So,tak perlu lagi fikir nak jemur macam mana,tak ada cahaya matahari.. Ha..mendobi di kedai time terdesak je..kalau hari²,hakak tak mampu laa... 😁
 


Sign Blog photo sign blog_zps0lh8t4jo.png

6 comments:

  1. good!.. good!!. senang bila hari hujan and hari tak ada air.. sekrang kedai dobi layan diri ni kat mana-mana dah ada.. senang

    ReplyDelete
  2. rajin gak nak ke dobi tu ye..huhu..mmg baju susah nak keringkan hujan2 ni..

    ReplyDelete
  3. musim hujan ni biasalah...lagi-lagi yang anak ramai tu.huhu. meriah bisnes dobi

    ReplyDelete
  4. last week aida dry 2-3 bakul baju.
    rasa nyer sok mlm mcm akan gi mendry lagi 2-3 bakul.
    aida kalau skali cuci baju, byk. sebab washing machine besar sgt! duhai.
    kalau basuh skit baju, rugi...

    ReplyDelete
  5. lepas spin keringkan bawah kipas hehehhe cepat ja keringnya even hujan :)

    ReplyDelete
  6. Akak plak lg best sebakul menggunung baju x basuh lagi...hahahah

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...