Gigih Kakak Masak

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ 



Gigih Kakak Masak | Actually semalam nieyl sampai rumah dekat pukul7 malam. Sebab nieyl kena pick up kakak nieyl dekat bangi. So,dah bagitahu dah dekat mak yang semalam memang tak sempat nak masak sebab dah penat sangat seharian dekat luar. Sampai je semalam settelkan kain baju untuk 2 hari yang belum cuci, nasib baik en.husband baik tolong sidaikan dekat luar. Nieyl pergi mandi solat maghrib semua. Lepas tu hati ini tergerak nak tanya, "mak lapar ke?mak nak makan ke?en.husband kata dia pun lapar..mak kata masak laa..itu tandanya mak pun nak makan juga.

Dengan sepantas kilatnya,hakak nie bersilat masak sesimple yang boleh sebab masa tu dah pukul8.. Alhamdulillah, hakak masak telur,sayur dan ikan siakap stim (tak ada dalam gambar) dalam kuali.. itulah dia,penat macam mana pun,perut suami, mak kalau ada anak² kena jaga okay... 😇




  Sign Blog photo sign blog_zps0lh8t4jo.png

4 comments:

  1. Masak kalau org tengah lapar dan ditunggu lagi sedap Nieyl
    Siap aje terus makan - berselera!

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...