Seni Bina Bangunan Yang Luar Biasa

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ 

Seni Bina Bangunan Yang  Luar Biasa | Wow!first time nieyl tengok dalam gambar lah seni bina bangunan yang luar biasa, jangan jarang² kita nampak di Malaysia dan di depan mata. Ish!Unik dan pelik kan seni bina dia tapi cantik.

The Curved House, Indianapolis

 The lou Ruvo Center for Brain Health, Las Vegas

 The Vitra Design Museum, Weil am Rhein

 The Chiat/Day Advertising Agency Headquarters, California

 The Olympic Fish Pavilion< Barcelona

 The Habitat Housing Complex, Canada

 The Louis Vuitton Foundation Building, Paris

 The Dancing House, Prague

 The Concert Hall, Tenerife

 The Guggenheim Museum, Bilbao

 The Crooked House, Sopot

 The Weisman Arts Museum, Minneapolis

 WonderWorks, Tennessee

 The MARTa Herford Museum, Herford, Germany

 The Peter B. Lewis Building, Cleveland

  The Richard Fisher Center, New York

 The Biomuseo, Panama

 Maggie's Centre, Ninewells Hospital, Dundee

 The Louis Nucera Library, Nice

 The Great Elephant, The Island of Nantes


  Sign Blog photo sign blog_zps0lh8t4jo.png

6 comments:

  1. ralit pulak tengok senibina2 unik ni...minat sangat tapi penah jugak tepikir kalau rekaan manusia ni secantik nih macam mana la syurga..kan??allahu tak tecapai dek akal kalih..

    ReplyDelete
  2. Cantiknya binaan-binaan tu..
    Unik dan mengagumkan..

    ReplyDelete
  3. biar betul ni, nieyl?
    mcm gambo kartun jer kan.
    especially yg first tu, camne la kat dlm nyer ekk?
    pe pun, kalau da kreatif, modal cukup, pe lagi.... execute jer la imaginasi tu kan :)

    ReplyDelete
  4. uniknya bangunan2 tu.. nak pegi sana jugakkk

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...