13 December, 2016

Gigih Kakak Beratur Tau

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ 

Gigih Kakak Beratur | Plan hari sabtu lepas nak pergi teman sister in law pergi tukar kad bank dia dekat Maybank lepas tu pergi cari baju sekolah untuk anak buah nieyl. Sampai je dekat Maybank tu, peh!terkejut i tau, Q dia tersangatlah panjang,dah macam nak beli tudung dekat butik dah rupa dia. Ada yang kata kenapa tak buat online je, sebab kakak tak guna maybank2u lah sister in law i pergi beratur kalau ada maybank2u, tak perlulah nak membazirkan masa beratur.


Lagipun beratur sebab masa tu bank tak buka lagi,tu yang kena beratur panjang dekat luar kawasan bank. Masa ambil nombor kakak dapat no.55,pitam juga nak kena tunggu tu kan..sementara tunggu tu pergi la beli air kotak,biskut untuk alas perut sebab ingatkan tak ramai orang,plan nak pergi makan subway lah lepas settel urusan bank.


Duduk dekat tangga sementara menunggu urusan kakak dekat dalam tu selesai, habis juga biskut tepi tu ku hadapkannya. Nasib baiklah urusan selesai dalam sejam macam tu, sebab kesemua kaunter dibuka untuk urusan pertukaran kad baru. 

Oh ya...kepada yang belum buat pertukaran kad bank seperti Maybank, CIMB, BSN, Bank islam dan lain-lain bank pergi buat,jangan dah last minit baru nak pergi yaaa..Oh ya,bank rakyat tidak perlu buat pertukaran kad tau..sebab nieyl dah tanya dekat kaunter dah hari tu..untuk maklumat korang je laaa....
  Sign Blog photo sign blog_zps0lh8t4jo.png

5 comments:

  1. panjanya Q..huhu kalau sy memang dah blah hahha tak kuasa nak tunggu

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah.. xyah tukar kad bank rakyat..
    TQ Nieyl untuk info..

    ReplyDelete
  3. Bila saat2 akhir, begitulah nasibnya.

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)