Kalau Traffic Jam...

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ 


Kalau Traffic Jam | Kalau dikawasan pusat bandar atau bandar besar masalah yang sering kita akan hadapi adalah traffic jam. Bermula terbit matahari sehinggalah terbenamnya matahari, kesesakan lalu lintas tetap akan ada. That why kalau nieyl atau sesiapa yang tak biasa dengan keadaan ni mesti akan stress bila kena outatation area KL sana tu. 



Tabik spring lah dekat kakak² yang sentiasa sabar menghadap masalah ini bertahun-tahun lamanya. Walaupun merungut,walaupun stress dieorang tetap gigih mengadap sebab punca rezeki di sana kan.. Sebenarnya bukan nak sembang pasal traffic jam nie sangat sebab selagi namanya KL, begitulah keadaannya kan..

Korang kalau berada dalam kesesakan jalan raya nie, apa yang korang buat dalam kereta? 

Buat konsert
Ada sesetengah orang dia berkaraoke dalam kereta...hahaha..yang itu diri yang sedang menaip ni lah.. Ada ku kisah suara ku sedap ke idak..hahaha..bukan orang lain dengar pun..

Whatsapp
Sementara nak tunggu kereta bergerak setapak ke depan, handphone memang menjadi salah satu benda yang wajib ada di tangan. Walaupun tak ada nak balas whatsapp apa pun, janji buka whatsapp..motif?baca komen² dalam group whatsapp yang sangat jarang kita baca..hahaha..

Bebelan
Yang ini tak payah nak menipu sangat lah, mesti semua orang buat kan..kalau boleh dari pejabat sampai ke rumah bebel tak sudah²..

Teruknya lah diri ini,so..kalau yang nak tumpang kereta nieyl ha..kena bertahan telinga lah yaa..haha.. Kalau korang pulak?apa korang buat? 
  Sign Blog photo sign blog_zps0lh8t4jo.png

7 comments:

  1. tang wasap tu setuju sgt!!1 hahahahahaha, baik jgk group wasap tu, wlpun jdi slient reader klu time2 gni bguna

    ReplyDelete
  2. Hahahaha...
    yang bebel tu semua orang kot..
    AM x suka tengok hp time bawa kereta..kalau sebagai penumbang confirm main hp..Hihihi

    Posting terbaru AM
    6 makanan penyebab sakit sendi


    Ikhlas dari
    AlongMisuari.com

    ReplyDelete
  3. sy naik bas sebab sy tak suka drive so biasanya kalau dalam bas sy tidur hehehhe

    ReplyDelete
  4. kalau saya pastinya - stalk instagram. hahahha

    ReplyDelete
  5. Mummy??? Buat apa ea... Tidoo kot..hahhahaa takpun nyanyi kuat2..hahahhaa Moga takde sapa yg perasan..keh kehkeh

    ReplyDelete
  6. Trafik jem ni saya hari2 kena. Bila jem aja saya masih duduk dalam kereta.

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...