Menu Hari Raya Aidiladha

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ 

Menu Hari Raya Aidiladha | Hari ini first day kerja this week aduhai seronoknya esok sehari sahaja kerja lepas tu jumaat cuti kembali..seronok kan..kan.. Kepada yang masih lagi bercuti,selamat bercuti dan mana yang dah kembali kerja selamat bekerja ya. Macam mana cuti raya haji?best tak?banyak masak juadah ? Nak tengok mak nieyl masak apa untuk juadah hari raja haji tahun nie... Meh close up sikit...


Menu wajib tidak kira raya aidilfitri atau aidiladha yang kena ada ialah rendang daging, ayam masak merah, sambal goreng, dalca dan nasi impit. Ketupat palas tu tahun nie baru wajib ada sebab adik ipar ada jual,jadi mulai tahun ini ianya menjadi salah satu makanan yang wajib ada. Untuk raya haji ni awal² lagi dah kena warning dengan mak. Tak payah nak buat² biskut atau kuih raya, kita tempah kuih bakar je..so,beli lah kuih bakar 9 ketul percuma 1.. Itu sahaja lah juadah kami sekeluarga...

Korang pulak macam mana??
  Sign Blog photo sign blog_zps0lh8t4jo.png

8 comments:

  1. kalau raya haji memang biasanya akak pun tak buat biskut..masak benda lain je..masak naik minyak ke, laksa ke,

    ReplyDelete
  2. Raya akak biase-biase je dik ;) tapi tetap seronok.
    Sori lambat BW sekarang sebab internet office dah control :(

    ReplyDelete
  3. banyak ye menu makanan, raya hj tahun ni kitorang beraya di hospital sebb mak warded,
    walpun kat mn pun kita beraya mak ada dgn kita dah buat ckup bahagia..

    ReplyDelete
  4. Wmsalam.
    Menu raya ni mana2 lebih kurang sama aje.
    Nampak lazat semuanya.

    ReplyDelete
  5. sedapnya.. rugi tak beraya rumah hang.. haha ^_^

    ReplyDelete
  6. Suka makan ketupat palas..
    Xde rendang pun xpe..
    Banyak menu nieyl raya aidiladha nie ye..
    Salam aidiladha..

    ReplyDelete
  7. sedapnya! rya first kitorng mkn ketupat ngn nasi lauk rendng aym n daging je..hehe

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...