Nasi Lemak Mak Jadi Pilihan

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ 

Nasi Lemak Mak Jadi Pilihan | Pagi isnin nie tak sempat nak buat breakfast berat sebab sibuk masak untuk lunch punya bekal..biasanya kalau tak sempat buat breakfast nieyl akan beli je dekat kedai abg,biasa nasi lemak la sebab RM1..

Dulu kedai makanan tu mak yang usahakan,so..sekarang nie abg sulung nieyl yang take over, kalau tanya apa yang specialnya dekat kedai makanan tu, untuk sarapan pagi adalah nasi lemak mak.. Memang cepat habis,kadang² meeting dekat opis pun ada yang order..selain dari tu ada juga menu lain termasuklah roti canai..

Kalau time lunch pula, ada nasi campur biasanya masakkan kampung menjadi pilihan pelanggan², selain tu ada juga buat goreng² dan setiap hari jumaat ada mee kari special.. Cuma biasanya waktu lunch sangat ramai, soo..kalau lambat memang berpotensi tak dapat makan.. :)


Siapa yang rajin pergi area Dengkil tu, ha..boleh la singgah yaa.. Dekat Kampung Dato Ahmad Razali,nama kedai Permata Puspasary.. Waktu beroperas Isnin hingga Jumaat ( 6.30 pagi - 3.30 petang) dan pada hari sabtu ( jam 7.00 pagi - 12.30 tgh hari ). Landmarks selepas masjid dan sekolah agama. :)


  Sign Blog photo sign blog_zps0lh8t4jo.png

6 comments:

  1. Murahnya nasik lemak seringgit. Dkt tmpat ain 2.50 kot :')

    ReplyDelete
  2. Yeah!! bila murah dan sedap.. mesti jadi pilihan kan..
    Kat tempat kerja Sha pun ada jual.. RM1 je..

    ReplyDelete
  3. Mak Nieyl dah biasa memasak apa pun juga cara pasti menjadi tumpuan pelanggan
    kakak tengok nasi lemak tu pun dah terliur.

    ReplyDelete
  4. Sedappp nyerrr nasi lemak..akak suka nasi lemak telur mata..nyums~

    ReplyDelete
  5. Sedapnya.... nasi lemak bungkus cenggini. Ada daun pisang pulak tu. Nieyl pun mesti terer buat nasi lemakkan....

    ReplyDelete
  6. Wkmsalam.
    Nasi lemak bungkus dgn daun pisang.
    Memanglah sedap.

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...