Kuih Raya Haji

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ 

Kuih raya haji | Bulan september nanti umat islam akan menyambut hari raya aidiladha iaitu hari raya korban atau hari raya haji. Tapi sehari je cuti sebab jatuh pada 12 September 2016 (ISNIN) , awal² lagi dah apply cuti 13hb tu.. Mak dah awal² dah warning, raya haji tak yah buat kuih ya..kita buat simple² je mak masak macam biasa,pastu beli kuih sikit.. Tapi mana boleh tak buat kuih..hahaha sebelum mak warning,dah ada beberapa resepi kuih dah nak buat tau..resepi je la..buat nya tak tahu la..

Monday lepas, kita dapat kuih raya haji waaahh awal kan,sebabnya kita ternampak dekat IG kakak kat opis kita tu,nampak macam sedap sangat cookies yang dia buat tu..ramai kata sedap..hari isnin tu dia hantar kat tempat,wah!terus kita rasaaaa...hmmm...sedappp sangat..so,sebelum balik kerja dah abis dah pun..hahaha...tak dan nak bawa balik rumah.. :P

  Sign Blog photo sign blog_zps0lh8t4jo.png

0 comments:

Post a Comment

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...