Hidup tanpa kasih sayang ibu

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ 

Hidup tanpa kasih sayang ibu | Bagaimana perasaan kita bila lihat seorang anak² kecil perlu teruskan hidup tanpa ibu?mesti kita sedih kan...begitu juga bila nieyl tengok anak² kucing yang di tinggalkan ibunya yang masih menyusu lagi.. Bila terdengar jeritan anak² kucing tu dalam hati mesti terdetik lapar agaknya anak² ini.. bermula hari pertama di tinggalkan, serius tak sampai hati nak biarkan so,kita ambil bela dekat luar rumah.. Kita belikan dia susu,sediakan tempat tinggal untuk dia..

Nasib baik ada pengalaman jaga anak kucing sebelum nie yang masih menyusu, masalah yang sama juga ditinggalkan..so,senang la nak handle anak² kucing yang masih menyusu nie.. Nasib baiklah ada abg dan en.husband yang sama² membantu beri susu masa kita g kerja...jadi,xde la risau dieorang lapar...:)

Bagus anak kucing nie...lepas minum susu dia tido..biasanya dia akan minum susu sehari 5x kali.. tapi kadang² 6x kalau dia lapar dia akan bunyi bising sgt...so,kita tahu la dia lapar nak minum susu...:)


2 hari sekali kena mandi,sebab anak kucing nie dia tak berapa pandai lagi nak buang najis dekat mana,kadang² terkena dekat badan dia...so.setiap 2 hari.dieorang akan nieyl mandikan dengan air suam..hihi..siap shampoo lagi..hahaha...adoi..dia punya bising masa mandi tu..adoi...satu rumah boleh bergegar tau...tapi dia akan diam time kita cuci muka dia...pandai lak dia diam..hihihi...


Plan lepas nie lepas dieorang boleh cari makan sendiri, dieorang akan di lepaskan..sebab memang sifat dieorang nie hidup dengan bebas kan..so,xde niat pun nak kurung dieorang nie...just nak jaga time masih menyusu saje...doakan semoga anak² kucing nie panjang umur yaaa...Amin....

  Sign Blog photo sign blog_zps0lh8t4jo.png

6 comments:

  1. Comelnya anak kucing. Murah rezeki akak sekeluarga tolong jaga anak kucing niey. InsyaAllah. Amin. Salam singgah & klik iklan kak. hihi. :D

    ReplyDelete
  2. Hmm... entahlah Nieyl kakak geli sangat tau walau kesian
    Tengok gambar yg bulu basah tu pun dah meremang.

    ReplyDelete
  3. comelnyaaa! takpela kak..kucing ni kejap je besarnya...dalam sebulan gitu mesti dah ok nnt

    ReplyDelete
  4. alhamdulillah..bgslah jaga ank kucing..adik2 sy pun minat bela kucing dri kecik smpai ke besr dh kucing tu..tp..sy x suke..opss!

    ReplyDelete
  5. Moga anak2 kucing tersebut panjang umur dan mampu berdikari.. ;)

    ReplyDelete
  6. Semoga anak kucing tu akan berjaya berdikari.. U can do it meow meow..

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...