Fiesta Durian katanya..

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ 

Fiesta Durian katanya | Ini kira throwback la nie ya..sebab dah berlalu jumaat yang lepas lagi..hihi..biasalah snap je..lepas tu terperam sampai masak dalam hp..hari ini nak jadi tempoyak baru nak up entry...tapi tak basi lagi la kalau story pasal durian ni sebab masih lagi musim durian kan.. Pergi mana² pun ada je nampak lori durian tepi jalan tu...

Jumaat lepas ada fiesta durian katanya,yang kelakarnya masa baca memo dekat lif tu..wah!terbayang² longgokkan durian berbakul², ada yang boleh makan dekat situ..teruja la semua orang termasuklah yang tengah menaip nie hah... sekali turun lobi uollssss...


hahaha..lori cenonet je pun..adoi...tengok orang beratur punya la panjang..adoiii..hancur hatiku...dah confirm² lah yang belakang nie dapat ambil bau aje..sedey! time ni dieorang jual rm10/kg mahal tak? sebab durian kampung, ada yang kata mahal..tapi berplastik juga bawa balik..hahaha.. Disebabkan hati sudah nak hancur sebab Q panjang lagi...ternampak pula seseorang pangkat pegawai la tengah beratur dekat depan..kira² org ke-3 la nak sampai dekat lori tu..cuba nasib kirim 2 biji..

Alhamdulillah,dapat 2 biji jadilah daripada dapat bau je kan..time nak bayar tu pula,pegawai tu kata dia belanja..see,sungguh tidak di sangka rezeki jumaat tu..actully,pegawai tu non muslim..so,just cakap thanks dan semoga dimurahkan rezeki pada dia..



2 biji tu sebenarnya nieyl satu dan satu lagi kak zura, takkan la 1 biji nak bawa balik rumah kan.. so,kteorang buat kerja giler hari jumaat tu tau...kiteorang kepak durian dekat pantry..hahaha.. nasib baik lah durian kecil..so,makan dalam 15 min camtu settel 2 biji..haha..lepas tu bungkus ikat plastik bagi tak berbau pantry tu...walaupun akan tertinggal juga bau durian tu...tapi xde la kuat sgt sebab dah ikat dengan plastik...tapi seronok sebab dapat makan durian..hahaha...itulah kalau hantu durian..

* hari sabtu nie ajak en.husband pergi sungai buah dekat dengan tasik idaman..nak pergi makan durian puas²..harap² ada stok la durian...*

  Sign Blog photo sign blog_zps0lh8t4jo.png

7 comments:

  1. alhamdulillah ade rezeki nieyl..akak kali nie puas la makan durian..durian pun ade lg kt umah tuh..

    ReplyDelete
  2. Selagi ada musim ni makan la puas2.

    ReplyDelete
  3. alaahiiii entry durian jugakkk..huwaaa kejam nyer :(

    ReplyDelete
  4. Makan durian sedap kan, cuma aku tak tahan bau mulut orang sendawa leoas makan durian huhuhu

    ReplyDelete
  5. Sedapnya durian..kt sini durian lg kecik..kkdg stu biji tu ada dua ulas je isinya..haha

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...