Adoii!terpijak gula-gula getah pula

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ 

Adoii!terpijak gula-gula getah pula | Siapa tak angin kalau tengah berjalan terpijak pula gula-gula getah , adui satu hal pula nak tanggalkan dari tapak kasut. Selalunya nieyl akan pergi dekat atas jalan raya, nieyl seret kat atas jalan raya tu..sampai la dia tanggal. 

Please lah kalau dah makan gula-gula getah tu, tolong la buang dalam tong sampah jangan nak buang sesuka hati dekat longkang la,dekat jalan la ada juga yang tak ada adab lekatkan gula-gula getah dekat kerusi, bawah meja...eee...uuu...geli la uollss... teruk!



Ini ada beberapa cara yang boleh kita buat kalau kita terpijak gula-gula getah..


  1. Simpan kasut dalam plastik dan letakkan dalam peti sejuk. Biarkan sejam kemudian keluarkan, gula-gula getah akan tanggal dengan sendirinya.
  2. Gunakan spray WD-40, hanya sembuhkan pada tapak kast yang terkena gula-gula getah, ia akan tanggal dengan mudah sekali.
  3. Boleh juga gunakan penanggal warna kuku ( nail polish remover), sama seperti spray tadi, ia memudahkan gula-gula getah tanggal daripada tapak kasut.



  Sign Blog photo sign blog_zps0lh8t4jo.png

8 comments:

  1. paling menyirap kalau terpijak. rasa nk kutip & penyekkan atas dahi org yg buang tu haha . ok boleh cuba ni lain kali

    ReplyDelete
  2. mmg nak marah kalau terlekat gula2 getah ni...kurang sopan betul pengunyahnya

    ReplyDelete
  3. memang paling rasa nak marah kena baju! huhu

    ReplyDelete
  4. time sekolah dulu selalu kena plg skt hati kena kt baju or beg... now i understand why Singaporian govt banned chewing gum!

    ReplyDelete
  5. Lama dah x kena gula - gula getah ni. Hii ttq for the tips

    ReplyDelete
  6. haaa betul amarah betul kalau terpijak...grrrr....

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...