#throwback part 6 : Balik Kampung Suami

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ 

Balik Kampung Suami | Usia perkahwinan dah masuk tahun ke-4, tahun ni merupakan tahun pertama menjejakkan kaki di kampung belah mak En.Husband. Masih lagi berada di dalam peta negeri selangor ya..hihi..selangor dengan kehidupan ku ini tidak dapat di pisahkan..hahaha.. kampung nya di kuala selangor..

Total 3 kereta pergi,tapi dari tempat yang berbeza..so,nieyl ngan biras sampai dulu so, tak tahu nak buat apa, sementara tunggu adik ipar dari penang sampai..kononnya nak naik bukit melawati..eh..bukan konon lagi,memang naik pun..jalan kaki nya..mencabar sungguh la..dgn high heels,baju rayanya..panasnya..tapi seronok bila dah sampai puncak..sejuk di keliling pokok² hijau..

Lepas turun bukit, terus pergi ke rumah yang nak di raya..apa yang bestnya yang tak ada di rumah nieyl adalah tangga..sebab tu pakat² amek gambar dekat tangga tu..nampak tak,ala² kampung gitu kan..






Walaupun nieyl tinggal  atas nama kampung,tapi kampung tu dah moden dah..boleh dikatakan 90% rumah baru,rumah batu..xde dah rumah kayu² sgt dah..jadi,suasana kampung tu dah tak ada sangat..

Inilah keluarga kecil En.husband, InsyaÁllah akan datang bertambah lagi ahlinya.. semakin berkembang menjadi keluarga yang besar nanti... :)

Dah abis ke story raya?haha...

Belum lagi....ada lagi beberapa part...sabar yaaa....
  Sign Blog photo sign blog_zps0lh8t4jo.png

8 comments:

  1. meriah berkonvoi dan berkumpul ramai-ramai...

    ReplyDelete
  2. Rumah kampung kayulah yg sejuk Nieyl.
    Macam rumah kampung kakak dgn abang masih kayu lagi cuma rumah kakak dah tak ada tangga tapi rumah abang ada lagi tangga macam tempat Nieyl posing tu:)

    ReplyDelete
  3. selalu juga ke kuala selangor ni..mesti cantik kg tradisi hubby nyl

    ReplyDelete
  4. Ni baru betul disebut berumah tangga.

    ReplyDelete
  5. seronoknya rumah ada tangga.. macam kat Tangga Batu, Melaka pulak

    ReplyDelete
  6. meriahnye..tangga tu mcm style melaka..hehe

    ReplyDelete
  7. Bestnyaaaaa! Rumah ada tangga batu camtu.. Style melaka rumah tapi di kuala selangor. Menarik :)

    ReplyDelete
  8. seronok beraya ramai2.
    part bergambo kat tangga tu i like.
    cantik!

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...