#throwback Part 2 : Menu Wajib Hari Raya

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ 

Menu Wajib Hari Raya | Bila tiba saje hari raya yang bermain dalam fikiran adalah makanan yang sedap² setelah sebulan berpuasa,nafsu makan pun menjadi²..ha..makan² juga..tapi kena jaga kesihatan masing² ya...kita nak meraikan aidilfitri happy² tau.. Petang nie nak share antara menu yang wajib ada setiap kali tiba hari raya aidilfitri..boleh dikatakan sejak nieyl kenal makanan la, memang akan ada menu-menu ini..


Nasi impit tu wajib la ada sebab tak buat ketupat kan, rendang daging, ayam masak merah, kuah dalca dan sambal goreng jawa...itu memang di nantikan setiap kali raya. Tahun ni ada extra ketupat palas dari penang..Alhamdulillah,beli 2 paket habis semuanya...tahun depan kena tambah lagi nie ketupat palas nie..
Selepas bersalaman ngan ayah dan mak, kita akan pusing bermaafan bersama adik beradik, ipar duai sambil anak² buah kutip duit raya dari pakcik ngan makcik dia.. 
Tahun pertama berkumpul di rumah nieyl meriah sangat,ruih rendah sebab ramai sangat, kalau buat kenduri adik beradik pun dah penuh 1 rumah..
Besar² dah anak buah nieyl,semuanya dah pandai melawa skrg nie,kalau berjalan ngan makcik dia..orang kata makcik dia nie baru 23 tahun...hihihi..kembang semangkuk nak pecah dah mangkuk tu.. :P

Tahun nie merupakan tahun yang sangat istimewa sebabnya 8 adik beradik dapat beraya bersama..cukup lengkap..cukup sempurna..InsyaÁllah tahun depan akan bertambah lagi orang baru dalam family besar ini...Amin...

Meriahkan?tak tergambar rasa dihati ini bila dapat beraya bersama family tercinta..perfect♥
  Sign Blog photo sign blog_zps0lh8t4jo.png

6 comments:

  1. Hadoiii, tgk menu raya ni terus lapar balik.. Open house mane open house? Hehe~

    ReplyDelete
  2. Selamat hari raya... Meriahnya raya...

    ReplyDelete
  3. Muda tu, 23 tahun. Hehe. Seronok mak cik mendengarnya kan..

    Seronoknya hari raya nieyl. Meriah haa. Ramai..

    ReplyDelete
  4. meriahnye nieyl...suke akak tgk...teliur pun yeak...akak takle move on lagi menu2 raye nie....nak makan lagi rasenye...org lain dah muak hahaahahaha

    same laa akak pun tahun ni dpt berkumpul adik beradik....seronok gile raya tahun nieh....walo pun sakit kan heheheeh

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...