Ada apa dengan cold shower

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ 


Ada apa dengan cold shower | Kalau zaman kecik² dulu sebelum pergi sekolah, make sure my mom masakkan air panas sebab taknak mandi air sejuk...dari umur 7thn sampai 11thn juga lah..12thn dah kena duduk asrama memang takkan dapat la air panas nya...mengigil mandi pagi weh...hihihi.


Tetapi korang tahu tak dengan mandi air sejuk ia boleh membantu sistem tubuh badan kita menjadi lebih efisien dan baik?ha..nieyl pun baru je tahu..tu yang share nie..

  1.  Ia menguatkan sistem imunisasi tubuh anda.
  2. Membersihkan sistem peredaran darah. 
  3. Memperbaiki kelancaran peredaran darah. 
  4. Detoxify organ badan dan menyediakan sumber darah yang fresh untuk organ. 
  5. Merendahkan tekanan darah. 
  6. Contracts otot badan yang mana ia membuang toksin. 
  7. Menguatkan sistem saraf.

     Jadi, kurangkan penggunaan water heater semasa mandi pagi kerana cold shower bukan sahaja baik untuk tubuh, malah ia menyelamatkan poket kita..hihihi..

  Sign Blog photo sign blog_zps0lh8t4jo.png

6 comments:

  1. BAGUS INFONYA SALAM IDILFITRI NYL

    ReplyDelete
  2. Tapi kalau tak sihat mandi air sejuk memang makin menggigil Nieyl:)

    ReplyDelete
  3. orang kata elok mandi cold shower sblm subuh kan?
    tapi tak sanggupla..sejuk sangat..hehe..dah biasa water heater

    ReplyDelete
  4. aiyaaark sejuk meeeh nak mandi. hehe.. tapi kdang tu ok je kalo tngh panas sngt..

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...