Tips Berbuka Puasa

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ 

Tips Berbuka Puasa | Bulan puasa nie,kena kuat imam bila ke Bazaar Ramadhan atau Buffet Ramadhan. Betul bila sampai je semua benda rasa teringin nak makan,kalau bawa RM25 g bazaar ramadhan,mesti RM25 habis beli makanan. Penuh atas meja makanan padahal nanti berbuka makan siku dari yang ada atas meja kan dah kira membazir tu kan..

Meh nak share tips berbuka puasa,nieyl pun nak ikut tips nie..mudah-mudahan berjaya hendaknya..


Selamat Mencuba! ♥
  Sign Blog photo sign blog_zps0lh8t4jo.png

6 comments:

  1. salam ramadhan...

    jom join GIVEAWAY..

    http://ayubarbydol.blogspot.my/2016/06/first-giveaway-ramadhan-2016-by-ayu.html

    ReplyDelete
  2. Kakak rasa rata-rata dah tahu sunnah berbuka mesti kurma adalah makanan pertama yg akan disua ke mulut bila berbuka. Cuma selepas tu lain org lain style. Kalau kakak suka makan buah dulu. Tapi nasi/mee/roti itu yg pasti. Air juga kakak jarang minum air sejuk. Tetap dgn milo+oat+susu (dah tua ginilah Nieyl hihi...)

    ReplyDelete
  3. Akak xmerasa la nak gie bazaar ramadhan tahun nie..kang penat dukung anak dari angkat barang..heheheh..

    Boleh cuba jaya tips nieyl tuh..selamat berpuasa dik..;)

    ReplyDelete
  4. betul...semalam keluarkan duit RM100 kt ATM..abes gitu je sob..sob. Beli Ayam Seekor (belum masak), sayur 3 jenis, Sotong, Bahan masak, roti john, kuih muih, barangan anak. huhu baes dah. Nilai duit kita sekarang kan. Rm100 dalam masa 20minit boleh habis

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...