Siapa kata Pemadam Biru Untuk Dakwat Pen?

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ 


Siapa kata Pemadam Biru Untuk Dakwat Pen? | Siapa masa sekolah dulu pernah guna pemadam pen yang warna biru tu?Ha,nieyl sendiri pun pernah pakai..tapi padam sampai koyak² kertas tu..sabar je la time tu..lepas tu terus pakai liquid paper. 

Yela dah kata untuk padam dakwat pen kan,kita pun amek padam²..sampai berlubang² kertas..haha..kelakar betul..dan hari ini baru tahu pemadam biru tu sebenarnya digunakan untuk memadam tanda pensel di atas grainy paper. Itu sebab tekstur pemadam tersebut kasar dan kesat berbanding pemadam getah biasa. 

Adoi..selama ni dah tersalah guna pemadam rupanya..patut la buku² ku koyak²..hihi..







  Sign Blog photo sign blog_zps0lh8t4jo.png

7 comments:

  1. laaa ye ke?? hahaha..pun baru tauu !

    ReplyDelete
  2. laaaaaaaaaaaaaaaaa biar betul nieyl...dah 33 tahun hidup akak pun baru tau kebenarannya hahahaahahah betul2...padam sampai belobang kertas...ye laaa, kertas kat lembut...pemadam biru tu kan keras n kasar...adoiiii.....

    ReplyDelete
  3. Gigih kan..sampai terkoyak pon tak hilang hilang dakwat pen..haha

    ReplyDelete
  4. hahahha..pun sama baru tahu..patutlah macam tak function je bila pada tulisan menggunakan pen. hehehe

    ReplyDelete
  5. Lol . Patutla dulu try punya payah sampai taksuka terus guna pen . Haha . Thanks for reveal the truth ;)
    The Talking Diary

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...