15 June, 2016

Iftar di Dataran Perbadanan Putrajaya

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ 

Iftar di Dataran Perbadanan Putrajaya | Aktiviti wajib di bulan ramadhan adalah iftar di luar, tahun ni iftar di dataran perbadanan putrajaya. [ Tahun lepas ] . Keluar rumah dalam pukul 5.30 petang, singgah bazaar ramadhan putrajaya dulu beli makanan kemudian baru cari port dekat dataran.

Wow!manusia..ramainya..hari ahad kan, hari cuti bersama keluarga. Hanya berbekalkan rm15 sahaja pergi bazaar, dapat beli nasi kerabu (rm7), Roti ala roti john (rm3) dan burger ayam (rm5) + air mineral (rm1)..kata en.husband nasib baik setahun sekali aje,kalau tak..hmm..poket asyik koyak je..

Seriuslah harga di bulan ramadhan boleh dikatakan mahal juga sebenarnya,sedapnya...hmm xde la sgt..so,lebih prefer buka di rumah masak.. :)boleh makan 2x..buka dan sahur...dengan rm15 tu..kan...




Sign Blog photo sign blog_zps0lh8t4jo.png

5 comments:

  1. best kan buat gini
    tp di dataran merdeka. drng sediakan menu
    teringin juga nk pergi
    tp mengenangkan anak kecil waktu magrib.. lupekan kejap..

    ReplyDelete
  2. Amboi meriah nya iftar di Putra Jaya tu Nieyl..
    Dah macam piknik pulak ye..
    Dah satu kelainan pula orang beriftar sekarang ni kan :)

    ReplyDelete
  3. akak teringin nak berbuka mcm ni tapi husband :(

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)