21 June, 2016

Facebook hampir kena hack!

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ 


Facebook hampir kena hack! | Neves nak story nie kat korang nie,serius pagi tadi time login facebook panik bila pihak facebook lock account facebook nieyl. Yela sebelum nie tak pernah sekali pun kena lock..risau juga..menurut kata pihak facebook,ada someone yang lokasinya bukan di Malaysia cuba untuk login facebook nieyl..

Jadi,sebelum pihak facebook unlock semula facebook nieyl, nieyl kena jawab 1 soalan..untuk mengesahkan yang try login sebelum nie nieyl atau orang lain..


Kalau tengok detail yang pihak facebook bagi dah tentu la bukan nieyl duduk kat Indonesia tu.. untuk menjamin keselamatan facebook kita, pihak facebook nasihatkan supaya kita kena guna password yang unik dan jangan ambil mudah ya..

Peringatan pada semua juga..bukan artis je kena hack..orang biasa pun kena hack..ish² dunia²...

  Sign Blog photo sign blog_zps0lh8t4jo.png

13 comments:

  1. Hoh...seram nyer !! Pasword cangih2 pun boleh nak hack

    ReplyDelete
  2. ish..menjadi-jadikan hackers sekarang ni. macam banyak dah baca orang share pasal fb mereka kena hack..tak pastilah kenapa mereka hack fb kita kan? mesti ada sebab tu..ish!

    ReplyDelete
  3. Salam Ramadhan..
    Done follow #825 follow me back ;)

    ReplyDelete
  4. Semakin canggih teknologi semakin macam-macam isu Nieyl
    Org jahat ada aje di mana-mana..

    ReplyDelete
  5. TU YG PERLU BUKA BNYK AKAUN FB..

    ReplyDelete
  6. Salam Ramadhan...

    Done Follow #826...

    Jemput Singgah dan follow blog saya ye..

    AZLAN RUMADI
    www.azlanrumadi.blogspot.my

    ReplyDelete
  7. Itulah nieyl...tak kira siapa pun kita ttp kena..risau juga

    ReplyDelete
  8. alahaiiii...nie yg xsyok nieeeee...main hack2 fb org plak dah..

    ReplyDelete
  9. Uishhh takutnya.. Orang2 sekarang makin bijak makin hilang akal pulak gayanya. Huhu

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)