Aku dan Dia

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ 

Aku dan Dia | Ketika usia 4 tahun keterujaan menanti kelahiran adik adalah yang paling happy sebab konon nya nak adik perempuan yang boleh jadi geng.. Yela, dulu mak kata tak ada nak scan² macam sekarang nie ada 3D 4D.. 14 Feb 1992 lahirlah adik yang di nantikan..haha..boy..boy la..jadi redha jela time tu..tetap sayang adik kan...


Seingat start sekolah rendah sampai sekolah menengah kiteorang dah tak berapa nak sebulu dah.. sebab selalu sangat bergaduh,berebut semua benda..sampai mak kata kiteorang nie kalau bergaduh dah macam anjing dan kucing..ibarat tak boleh berjumpa la..asal berjumpa je nak bergaduh..hihi.. dulu kitaorang ni tersangatlah nakal..kalau setakat tali pinggang kena kat belakang badan tu dah jadi makanan harian dah..huhu..

Sekarang nie adik pun dah 24thn,dah pun bekerja ada kehidupan dia sendiri dan nieyl pun dah 28thn tahun nie..Alhamdulillah..zaman kanak² adalah yang paling seronok.. Kini adik menjadi sahabat baik dalam suka dan duka. Selalu juga kami tolong menolong kalau salah seorang dr kami nie ada masalah.. Dan satu je nieyl tak suka dengan dia,die suka ungkit perkara zaman kecil² nieyl bagitahu kat semua orang dan gelakkan nieyl. Nyampah!haha...

Sentiasa doakan semoga Allah sentiasa lindungi dia dalam menjalankan tanggungjawab demi negara, dan dikurniakan seorang isteri yang boleh membahagia dan sama² mendidik diri untuk menjadi insan yang lebih baik pada masa akan datang..InsyaÁllah..Aminnn...

  Sign Blog photo sign blog_zps0lh8t4jo.png

5 comments:

  1. adik beradik klu dekat mmg x sebulu.. dh jauh baru merindu

    ReplyDelete
  2. time raye dpt kumpul sume yg syok tu

    ReplyDelete
  3. mmg time kecik2 ramai yg gitu kut nieyl..terusik skit je pun dh boleh wat point nak bergaduh..hehehe

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...