Tersalah Sebut Menu

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ 

Tersalah Sebut Menu | Jiwa dan hati bukan main suka lagi nak makan dekat restoran yang class² kan..nieyl la nie...haha..bila tengok menu yang pelik sikit sebutan dia tu..dah nebes macam mana nak sebut nie..kang sebut salah malu pula..haha.. selalunya nieyl pakai tunjuk je..haha...lagi senang...dia pun faham kan..haha..

Tapi tak salah pun kalau kita nak belajar betulkan sebutan yang selama ni kita salah sebut.. nieyl pun belajar juga nie, antara yang selalunya salah sebut seperti perkataan di bawah ni..










ha..skrg boleh sebut dengan betul okey..hihihi..tak apa..klu takut main tunjuk je macam nieyl :P tak yah malu..daripada kita sebut tak betul kang salah maksud pulak..hihihi..

  Sign Blog photo sign blog_zps0lh8t4jo.png

8 comments:

  1. oooooo baru tau yang separuh tuuuuu ;)

    ReplyDelete
  2. Jom belajar sebutan yang betul. hehhe

    ReplyDelete
  3. omg hahaha macam tu rupanya haha thanks for sharing!

    ReplyDelete
  4. allah..malu plak kat diri sndiri bila baca satu2..hikhik..burok benor bunyinya.hha kena bljr pronunciation elok2 neh..

    ReplyDelete
  5. Terbelit-belit lidah nak sebut yang betul. Hehe

    ReplyDelete
  6. hai nieyl kaknoor pun selalu sebut salah jugak hahaa
    biasalah lidah dah keraih susah lah

    ReplyDelete
  7. kan kadang pergi restaurant perancis la mmg nak terbelit lidah sebut menu. btw nice info sis! =)

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...