Sky Box at Menara KL

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ 


Sky Box at Menara KL |  lagi beberapa minit je nak pukul 12 tengah hari. Tengah² berfikir ternampak artikel sinar harian. Tak sure la korang dah tahu belum pasal Sky Box dekat Menara KL tu. Nieyl pun baru je tahu, sebab terbaca tadi.

Dalam usaha meningkatkan jumlah pelancong luar datang melawat ke Malaysia. Menara KL telah memperkenalkan satu usaha baru mereka yang di beri nama Sky Box at Sky Desk . Pengunjung boleh berjalan dan berdiri di dalam kotak kaca pada aras ketinggian 300 meter dari aras tanah.. Ya Allah..tinggi nya mak ai..


Nieyl tengok gambar nie pun rasa nak termuntah sebab nieyl memang gayat tengok ketinggian boleh pitam walaupun gambar..sebab rasa macam diri ni tengah berdiri atas kaca tu..adoi...

Dijangka akan beroperasi secara rasminya pada 20 mei 2016 sempena dengan ulangtahun ke-20 menara KL. Tapi kotak kaca tu tidak boleh naik ramai²..hanya 6 orang sahaja dalam 1 masa. Jangan risau pihak menara KL sentiasa menitik beratkan soal keselamatan. Kalau korang pergi nanti, share la gambar kat blog ok..nak tahu pengalaman korang pula.. :)


  Sign Blog photo sign blog_zps0lh8t4jo.png

5 comments:

  1. Tingginyaaaa! Seram pulak dahhh. Siqah gayat tapi teringin juga nak pergi sini. Pernah ke Sky Tower Melaka, ada juga benda camni. Nak berjalan atas ni pun takut. Takut kalau jatuh.. Hii

    ReplyDelete
  2. Oh... kakak ingatkan Nieyl dah pergi
    Belum siap lagi ye. Kalau yg di Melaka tu dah siap dah Nieyl.

    ReplyDelete
  3. wahhh teringinnya nak try...berapa harga sekali naik mcm ni sis?

    ReplyDelete
  4. kalau org gayat mmg tak bergerak langsung lah kalau dah berdiri kat situ huhuhu

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...