Selamat Hari Guru

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ 

Selamat Hari Guru |  Masa sekolah rendah, bila tahu je hari guru, gigih paksa ayah beli hadiah min 3 hadiah sebab nieyl akan bagi pada cikgu² yang nieyl suka je..haha..boleh??itu dulu la time sekolah rendah..tak berapa nak bijak sangat. Asal cikgu marah je, kita tak suka ngan dia..itu dulu...pengalaman sekolah rendah.

Bila masuk je sekolah menengah, rasanya masa tingkatan 1 je nieyl beria sangat nak begi hadiah kat cikgu. Yela time masih lagi nak melangkah remaja kan..huhuhu.. lepas tu dah tak bagi dah..hihi.. selalu wish je,lepas tu kumpul duit 1 kelas,beli hadiah untuk guru kelas je..

Biasanya majlis meraikan hari guru kita akan buat kat dewan time perhimpunan, so..hadiah² semua bagi pada cikgu² time perhimpunan. So, boleh nampak la kalau cikgu tu banyak je dapat hadiah, itu tandanya disenangi dan di sayangi lebih anak² murid..Mana² yang kurang biasanya cikgu² yg garang..hihihi..garang² pun sebenarnya dia baik, cara dia nak didik kita tu je... :)

Nieyl nak wish happy teacher day kat cikgu² sekolah yang pernah nieyl cari ilmu..

  • Tadika Kemas 
  • Sekolah Kebangsaan Dengkil
  • Sekolah Rendah Agama Dengkil
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Dengkil
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Putrajaya (1) Presint 8


  Sign Blog photo sign blog_zps0lh8t4jo.png

3 comments:

  1. Selamat Hari Guru.Sila share video guruku tersayang sempana hari guru pada hari ini.klik nama ucing (>.<)

    ReplyDelete
  2. SELAMAT HARI GURU BUAT INSAN GURU...

    ReplyDelete
  3. Tanpa mereka sebagai pendidik dan ibu-bapa kita sebagai guru awal kita belum tentu kita jadi seperti sekarang kan Nieyl. Terima kasih cikgu! Selamat Hari Guru buat semua mereka yg menjadi pendidik.

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...