Rutin selepas Solat Zohor

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ 


Rutin selepas Solat Zohor | Bangun tidur seawal 6 pagi, eh..awal ke?hihi..nieyl biasa akan bangun bila terdengar azan subuh..tapi kadang² bangun awal 5.30 itu kalau nieyl plan nak bawa breakfast berat contoh macam nak buat ayam bakar, ikan bakar kan ambil masa sikit kan..so,kalau bangun awal,banyak masa boleh buat kat dapur tu..

Tepat 6.30 pagi nieyl time untuk mandi siap². Sebab pukul7 nieyl dah kena ada dalam kereta untuk ke opis. So,kita kat pejabat je dah 8 jam kan..so,tipu la tak penat..walaupun duduk mengadap pc nie.. Mata jadi letih kan..so,mata dan otak perlukan rehat sekejap untuk kita sambung kerja jam 2.00..

Apa yang nieyl selalu buat, selepas lunch nieyl akan rehat duduk sekejap..lepas tu g solat zohor. Lepas solat tu biasanya nieyl akan amek 5-10 minit untuk lelapkan mata. Orang kata 5-10 minit kalau kita dapat tidur, itu adalah waktu tidur yg sangat berkualiti..yeke?haha..daripada tidur 8 jam.. :P


Mana tak lena..kalau disorong bantal gebu cmtu kan..haha...selepas bangun tidur..memang terasa segar je mata nie..try laaa..hihi :P
  Sign Blog photo sign blog_zps0lh8t4jo.png

3 comments:

  1. nieyl kite geng...akak plak rutin akak...makan kat tempat sambil2 buat keje gitu...kul 1 jek pi surau sebelah bilik akak ajek...tdo stgh jam...pastu solat zuhur....pukul 2 dah terpacak kat tempat...amecammmm best tak ahahahahaah...akak pun kene nap sebab bangun awal kan nak masak....

    ReplyDelete
  2. Memang kan kadang2 tido sekejap tapi lena bila bangun memang segar balik :)

    ReplyDelete
  3. Betul tu nieyl. Orang kata kalau tengahari kita tidur sekejap, masa tidur itu sangat berkualiti. Siqah jarang buat macam ni, takut terlajak. Hehe

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...