Di Sebalik Warna Bunga Ros

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ 

Di Sebalik Warna Bunga Ros |  Selalu kalau pergi kedai bunga, suka tengok bunga ros je ada macam² warna. Ada terbaca yang setiap warna bunga ros membawa makna yang berbeza.. Ada juga dengar, itupun time tengok filem mohabbatein, scene sameer nak bagi bunga kat sanjana tak sure nak bagi bunga warna apa yang melambangkan persahabatan atau percintaan... ha..korang kalau yg layan hisdustan tu tahu laa scene mana kan.. hihihi


1. Ros Merah  Makna: Cinta, passion, kecantikan, keberanian & kehormatan.

2. Ros Kuning  Makna: Kegembiraan, persahabatan, permulaan baru, 'selamat kembali'.

3. Ros Merah Jambu  Makna: Penghargaan & terhutang budi.

4. Ros Putih  Makna: Suci, innocence, penuh rahsia, heavenly.

5.Ros Merah dan Putih Makna: Melambangkan kesatuan (cinta & kasih sayang)

6. Ros Merah dan Kuning Makna: melambangkan kegembiraan dan juga keseronokan.

Okey..dah tahu kan apa makna setiap bunga ros yang kita dapat.. Nieyl tak pernah pun dapat bunga..hihi..sebab en.husband bukan jenis romantik sangat...hihi..tak apa ckp kat sini..dia tak baca pun..haha.. :P



  Sign Blog photo sign blog_zps0lh8t4jo.png

6 comments:

  1. THANKS FOR SHARING
    HOREYYYYYYYY DAH TAU LPS NIE

    ReplyDelete
  2. Hihi. Tahu sangat scene yang mana bab sameer bagi bunga tu. Entah berapa kali ulang mohabattein. Hii.

    ReplyDelete
  3. Samalah kita Nieyl. Abang pun sama bukan jenis romantik
    Belikan pokok bunga siap dgn pasu adalah - sama macam hubby Nieyl juga kan sebab dia suka tanam pokok:)

    ReplyDelete
  4. cantikkkkk...sukeee sukeeee..

    ReplyDelete
  5. Dulu dulu pernahlah jugak dpt bunga, la ni dah tak dpt Nieyl hihi....

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...