Cekodok Favourite Nieyl

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ 


Cekodok Favourite Nieyl |  Sejak mak nieyl duduk serumah dengan nieyl, hari isnin - jumaat memang nieyl dah jarang memasak..ha..jangan kata nieyl malas okey.. Sebab mak nieyl akan sediakan makanan untuk makan malam. Dah di larang pun still masak lagi. Orang tua dia tak boleh di halang, lagi dihalang lagi la dia nak buat. So,nieyl akan biar kan saja..

So, petang semalam sememangnya dah tekad dah, tak nak makan nasi..nieyl nak masak cekodok untuk en.husband. Tapi balik ke umah mak tengah masak ayam masak kicap ngan tumis petola. Alamak!mak marah, tak payah la masak cekodok..mak dah masak siapa nak makan..adoi.. hati tetap nekad xnak makan nasi. Tetap buat juga cekodok,last² macam tak sedap hati pula..sebelum kol6 tu juga nieyl amek nasi makan..sebab klu boleh x nak makan lepas kol6 petang. Dah makan,baru mak senyum..yg tak senyum nya nieyl sbb tak berjaya tepis..haha..

Dah²..tajuk cekodok..ni muqaddimah je dah panjang..Ok nieyl saja je nak share resepi cekodok simple yg nieyl suka buat,suka makan...:) 








Kalau korang nak lagi sedap, boleh je letak ikan bilis ke udang ke kan..kadang² ada orang suka cekodok warna putih perang² tu, tak yah la letak cili dalam adunan tu ya.. Kalau nak lagi meriah,korang boleh je letak macam² bahan dalam tu..sedap..makan panas²..cicah sos..yumyum.. smlm bagi 1 pinggan kat rumah kakak, anak buah siap datang sekali lagi minta lagi..haha..sedap ya..:P

  Sign Blog photo sign blog_zps0lh8t4jo.png

10 comments:

  1. dah lama tak buat cekodok. nampak sedap pulak...

    ReplyDelete
  2. sedapnya..lawankan pulak bila makan cicah sos cili..memang umpppppppph

    ReplyDelete
  3. SEDAP CEKODOK NIEYL TU..XPA MKN NASI SIKIT JE..OK TU

    ReplyDelete
  4. Nampak sedap tu..kalau akak la selera kampung ni kan..cicah ngan tempoyak...Walla!!!

    ReplyDelete
  5. cucuq mcm ni sedap.. kalo jue cekodok jue buat pisang.. mmg nyum2..

    ReplyDelete
  6. Akak pun selalu buay cekodok cenggini nieyl kalau weekend..somi akak suka sbb letak kentang..heheh

    ReplyDelete
  7. wahhh...sedap nya!..dah lama tak goreng cekodok..

    ReplyDelete
  8. alaaaa sedappp nyerrr..tapi tak nak sayurrr boleh??

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...