Terasa sangat taraf hidup makin meningkat

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ 

Sehari sebelum pergi kursus spend time bawa mak pergi shopping..
kat area seri kembangan  je time tu..cuaca panas so,kena lebih berhati² berada di luar..
Kira awal juga la sampai kat shopping kompleks tu..so,serius memang seronok shopping time tu..
tak ramai orang,nak bayar pun tak perlu nak beratur panjang²..jimat masa n tenaga...
sengeh mak bila dapat shopping yeaaa...
sebab biasa nyer kteorg shopping barang keperluan dapur kat speedmart je..
so,hari tu saja je nak bawa mak berjalan²..sebab nanti 1 week tak jumpa...
Bahagia rasanya..tiada orang lagi..
so,boleh la snap picture tanpa segan silu..hahaha... (ratttuuu saaannngggaaattt)
See...1 troli...kalau uolls pandai..
agak² berapa total semua?
bajet nieyl time tu cakap ngan mak rm250 cmtu je...
Tapi skali pergi kat kaunter..dah scan semua...
total : rm400 peh!!!!
rasa terketaq tangan..

Mak pun terkejut..mak kata..next time xnak dah shopping kat tempat cmnie...
mahal....lebih baik beli kat speedmart tu..murah pun murah ckit..hihihi...
Balik rumah dengan muka yang menyesal..hahaha...

Apa² pun tak apa laaa...
nak buat macam mana kan...
lepas nie kena bijak dalam memilih tempat untuk berbelanjaaa... :)
  Sign Blog photo sign blog_zps0lh8t4jo.png

7 comments:

  1. yup setuju sgt... Memang mahal sgt!

    ReplyDelete
  2. memang mahal barang sekarang!! terasa sangat bila beli barang dapur sekarang..

    ReplyDelete
  3. Sama lah.. kalo dulu sis shopping barang dapur paling banyak pon rm250. skrg skali shopping jer rm400. melampau sgt kan. tu dah kira pilih2 barang yg harga serdahana n murah jer tuh. kalo jenis barang mahal2. harus lebih dari rm500. fuhhhh*lapdahi.

    ReplyDelete
  4. Dah lama tak shopping dalam jumlah yang banyak macam tu.. sebab dah tau dah mesti akan kena sampai macam tu.. dulu ye boleh dapat dalam RM250.00 je.. sekarang.. eemm.. memang tak lah. Saya cuma beli ikut keperluan semasa je, takde dah nak beli lump sum untuk sebulan punya belanja..

    ReplyDelete
  5. skang aida x lagi shopping mcm dulu kala.
    apa yg perlu je.
    dulu kala satu troli penuh RM300 pun tak sampai.
    skang, setengah troli da RM300 kan?

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...