Muka Macam Familiar

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ 

Kejadian berlaku ketika mengikuti kursus semalam 4hari di Utara Bulan lepas..
Time tu tengah makan, boleh pula ada orang tegur macam nie..

Orang tu : eh..muka kamu nie ada macam ada 1 blog tu
nieyl : (buat muka terkejut n blur) ekk??????? Oooo..

teruskan makan tanpa bersuara..ha..ha..ha..

Jadi silent blogger pun orang kenal ek..ha..ha..ha..
Nasib baik time tu nieyl letak gambar bawah nie..
dengan muka serius kan..so,tak berapa nak cam kot..hihi

 Ok dah! semalam kenetulan pergi ke Speedmart so,beli sebungkus makanan kucing..
yang jenis basah tu, sebab kesian kat baby nieki nie asyik nak makanan yg keras tu je..
 nieki (ibu) memang suka makanan basah nie,
kalau boleh dia nak hadap sorang²..dengan mama xde nak hadap sorang²..
hidup kena berkongsi dengan orang lain...

So, far mieka dgn 2 ekor lagi kucing nieyl dia x suka makan makanan yang basah nie..
dah letak kat hidung pun masih x nak lagi..dieorang lebih suka makanan bijirin keras tu..
lepas dah kenyang,semasing ambil port tidur..hihi..
lupa nak snap picture dieorang tgh tidur..adoi..
bermacam² gaya ada..kelakar la dieorg nie kekadang...
Dieorang nie la penghibur hati...
  Sign Blog photo sign blog_zps0lh8t4jo.png

6 comments:

  1. Kucing pun ada cita rasa sendiri ye Nieyl..
    Ada suka yg keras dan lembut tu..
    Kena ada dua2 stok makanan tu Nieyl..

    Nanti kalau akak tegur Nieyl jgn terkejut pulak tau..
    Atau buat2 sombong ye hihhihi

    ReplyDelete
  2. Betul, binatang peliharaan menjadi penghibur hati kita. Sampai bahasakan diri as 'mummy' or 'daddy' :D

    ReplyDelete
  3. geram je tgk deme mkn..hihih.
    wahh, pemes laa tu kak smpai org cam..

    ReplyDelete
  4. Anak kucing Fida ada 3 ekoq..Ya Allah..bila kita duk sibuk gaulkan makanan depa..Depa bunyi mcm org oukui depa tau tak..pastu time kita nak masak..Depa pun duk bunyi ja..Nak kata lapaq..baru sudah makan..Kadang2 stress sangat.Rasa macam nak p halau keluar umah ja...tapi dugaan kan..Allah nak uji kita

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...