Hari Ke-2 di Pulau Pinang

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ 

Tak habis lagi nak story pergi jalan² area penang nie...
actually dah beberapa kali juga ke Penang sebab adik ipar stay kat sini..
So,selagi dia stay kat Penang nie..selagi itulah kami satu family akan ke sini..
 Sesiapa pun kalau dah pergi penang nie..benda yang wajib di beli adalah jeruk..
walaupun nieyl dengan en.husband bukan hantu jeruk tapi kami tolong belikan mana² yg kirim tu..
suka pergi kat Sini sebab banyak pilihan dan kedai dia pun besar dan selesa.
Dengan cuaca siang malam panas dia sama je..so,malam ke-2 tu pergi keluar berjalan 
area sungai petani, terjumpa pula aiskrim yg ala² sangkaya..
tapi nama dia Aiskrim Nyioq Utara Laguna..no bad,sedap juga..

kalau nak tahu kawasan mana lagi jelajahnya aiskrim nyioq ini...
korang boleh tengok kat fb dia AISKRIM NYIOQ

Lepas dah berjalan-jalan perut lapar..cari makan..
Pergi ke Brick Oven Pizza milik kawan biras..
Kononnya nak rasa pizza,tapi sayang dah habis..tak ada rezeki nak rasa..
kena order benda lain..
Spaghetti Aglio Chicken nie sedap,ada rasa pedas² sikit...
nieyl dengan en.husband try makan rustic chicken nie...memang sedap..
nampak simple je kan..teringat² hidangan nie..sampai ke rumah...
Nasib baiklah kedai nie dengan selangor jauh..kalau tak,seminggu sekali suruh delivery..haha..
Untuk Bricks Oven Pizza nie..korang boleh like facebook Bricks Oven Pizza

Bila dah kenyang..balik rumah tidurrr... :P
  Sign Blog photo sign blog_zps0lh8t4jo.png

3 comments:

  1. Selesa betul klau shopping jeruk pak ali ni nieyl..tgklah kedainya
    sedapnya smua menu tuh..

    ReplyDelete
  2. ini entry kejam..huh! jahat dia nie...kekekeke..lapar tauuuuu~

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...