Bermula Diet Atkins Nieyl

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ 

Dah lama pasang niat nak start diet atkins nie...
banyak sungguh dugaan dan ujian nya...
bukan mudah nak kawal nafsu makanan nie...
Alhamdulillah...semalam hari pertama dilalui dgn berjayanyaaaaa....

Hari ini hari kedua...
Setiap pagi sebelum pergi kerja...
akan minum esp shaklee bersama susu dutch lady...
yumyum..memang sedap dan lazattt...

Pagi nie sempat bawak bekal 2 biji telur goreng..
Telur tu nieyl campur kan sedikit black paper + oregano + perisa sedikit..
dan setiap pagi akan telan 2 kapsul GLA..
untuk kulit dan dalaman.. :)

Siapa yang tidak tahu apa kebaikan GLA Complex nie...
nieyl share sikit...

*Tujuan diet atkins ni bukan sebab nak cantik semata² ok..
atas nasihat doktor,nieyl perlu dapatkan kembali berat ideal..
untuk terus sihat...kalau kurus tu bonus...yang penting...
diet kena betul..

Doakan yang baik² ye..

  Sign Blog photo sign blog_zps0lh8t4jo.png

9 comments:

  1. kuat semangat sis, dan teruskan usaha..:)

    ReplyDelete
  2. Kakak doakan misi diet Nieyl ini akan berjaya
    Cuma Nieyl kena berhati-hati sebab dua dari kawan kakak selepasa diet Atkin ni kolestrol dia mendadak tinggi
    Terus dia kena berhenti dah doktor sarankan dia berjalan tiap hari sekurang-kurangnya 30 minit. Tak tahu resultnya lagi.

    ReplyDelete
  3. Good luck sis. ☺ hehe ! Saya pun tengah berdiet Atkins sekarang.

    ReplyDelete
  4. All the best kak nieyl. Yanv penting sihat ^^

    ReplyDelete
  5. all the best... apa pun jenis diet jgn ketat sgt.. just jaga pemakanan je

    ReplyDelete
  6. setuju nieyl.
    sihat tu penting.
    dpt kurus? alhamdulillah :)

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...