Tutorial Kupas Buah Manggis

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Musim buah manggis biasanya akan berlaku bersama buah durian pada setiap tahun. Buah manggis dianggap sebagai mempunyai kesan penyejuk kepada badan. Rasa dia ada manis dan masam sikit kan? Tapi kalau nak kupas kulit dia ni bukan main susah lagi. 

Kalau nieyl tak kisah la buka macam mana pun,janji boleh makan..hihi.. Nak kupas manggis pun orang buat tutorial tau..hihihi..




  Sign Blog photo sign blog_zps0lh8t4jo.png

5 comments:

  1. tahun lepas baru sally tau sebenarnyaaa..hahahaha

    ReplyDelete
  2. ooo akak biase prap jek antara due tangan, tak de plak picit yg area bawah tu....okey2 dah tau dah pasnie...tapi yg pasti nak makan manggis akak akan pakai plastik dulu kat tangan...kopek byk2 pastu baru makan....kalo getah dah kene tangan adoii jenuh nak ilangkan merah2 die tuuu....

    ReplyDelete
  3. mls mkn manggis sbb tah la nape .. tak berapa suka tp sedap

    ReplyDelete
  4. wah! rindu nyer nak makan manggis, nieyl.
    lama giler da tak makan.
    dulu kala depan umah nenek aida, ada sepohon pokok manggis tau.
    da takde dah, kena panah petir. terus kiok.
    and tanah kat situ da tak subur...
    jadi kawasan lapang ajer ler.

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...