Masak dalam 30minit

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

kadang² nieyl suka layan blog kak lieya setiap hari khamis..
tapi bukan hari khamis jelah nieyl terjah blog dia...almost setiap kali ada entry baru kot..hihihi..
nieyl suka sgt tengok bento² untuk anak² bawa pergi sekolah...

Sebab sekejap awal tahun nie nieyl dah start bawa bekal pergi kerja..
tu yg kadang² kalau tak ada idea nak masak apa..
nieyl suka tengok² picture kak lieya nie...
sebab boleh nieyl masak untuk diri sendiri bawa bekal...hihi..

So,hari ini jumaat..lunch hours tu panjang kan..
dah plan ke nak pergi makan di mana atau window shopping...
hari ini sempat sepahkan dapur..
dalam masa 30 minit..siap masak tumis air bayam n fish ball..
ikan bakar,sotong goreng tepung dan sambal hitam... :)
untuk lunch hari ini..

Alhamdulillah...
  Sign Blog photo sign blog_zps0lh8t4jo.png

9 comments:

  1. nieyl masuk sini pun kadang2 dpt idea nak masak apa. hehehe

    ReplyDelete
  2. WAHHH RAJIN .....AKAK TAK DE SEMANGAT SERAJIN TU

    ReplyDelete
  3. jimat kan nieyl bawak bekal gini...akak pun rajin bawak bekal skrang.... kdg2 mkn berat pagi, lunch tak makan dah..... misi nak jimat ni kononnyer...nak kumpul duit beli pelaburan emas laa nieyl hahaahahah.... angan2 jek tu kononnyer....

    anyway, sedap bekal ko arini nieyl.....teliur akak tgk hah....

    ReplyDelete
  4. MMASAK RINGKAS N MUDAH TAPI SEDAP SGT TU.

    ReplyDelete
  5. Setengah jam je? Wahhh, cepat betul :)

    ReplyDelete
  6. ok tumpang bersila kat sebelah dgn pinggan kosong..kekekek..

    ReplyDelete
  7. tu mcm udng goreng tepung je..hhuhu..byk lauk tu..rajin2~ :)

    ReplyDelete
  8. Alhamdulillah.. sendiri masak, lagi puas hati...

    ReplyDelete
  9. bento liya memang menawan kalbu aida juga.
    aida x sempat berbento bagai gitu.
    bwk bekal lebih jimat in shaa Allah...

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...