random makanan nieyl

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ 

Ha...time² mcnie mmg sedang elokkan la...
publish gambar² makanan..
Sebab mesti ramai yang dah kenyang breakfast pagi tadi kan...
xde dah yang terliur yea..

Alhamdulillah..
skrg nie my mom dah tinggal dengan nieyl..
so,berat badan nieyl makin bertambah..
sebabnyer..mak selalu masak..
adoi..mcner nie... :(

Kalau masakan mak...
mmg x termampu nak menolak..huhuhu.. (..alasan..)
kdg² sampai cakap ngan mak...
jangan masak malam..
sbb kami suami isteri x makan malam...

Yang bestnya bila my mom duduk sekali nie...
banyak benda yang nieyl boleh belajar dgn mak..
terutama sekali masak memasak nie laaa...

Last week tekak nie teringin sgt nak makan lempeng kelapa yg gebu tu..
so,mak ajar nieyl..sbb nieyl mmg x tahu rupanya sesenang ABC..huhu...
tapi kalau air tangan mak nie...lain macam skit..kan...
 Actually dlu zaman sekolah rendah...mak selalu buat..
ini dah lama mak x buat ade lah dekat 20 thn..huhu...
 benda nie kena makan panas² cicah ngan kari super...yumyum....
 Bila tiada idea nak masak apa...masak simple² je...ayam goreng kunyit...
 ini antara my fav...terung cili api..peh!menangis makan..podassss....
Yg nie biasa dalam seminggu 3x mak bekalkan untuk bawa breakfast..:)
ini nasi lemak yang mak buat niaga :) rm1.00 sahaja...

oklah itu je random gambar makanan yg ada dlm hp...:)

-LOVE NIEYL♥-

  Sign Blog photo sign blog_zps0lh8t4jo.png

6 comments:

  1. sedapnya nasi lemak dalam daun pisang. ..murahnya seringgit

    ReplyDelete
  2. biasalah kalau duduk ngan family kan...pastu makan ramai2 + masakan mak sendiri...memang xboleh tolak la

    ReplyDelete
  3. adoi la sedap ni .... ai suka aiii

    ReplyDelete
  4. Kalau dah mak jenis berniaga makan bertambah-tambah sedaplah airtangannya:)

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...