family outing Port Dickson

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ 

Setelah sekian lama tak buat family outing...
hari ahad 7hb yang lepas..
sebab buat planning berkelah kat teluk kemang..
Pergi dalam 4 kereta...
2 kereta lagi tak dapat join..maybe next plan..

Kalau ikutkan perancangan nak gerak awal dalam pukul 7..
sebab nak sampai awal..xdelah panas sgt kalau budak² nak mandi...
Tapi atas sebab² yg tidak dapat dielakkan...
jam 8.30 baru gerak ke PD..
Seperti biasalah...hi..hi..hi..belanja selfie dlu..
 Time ni berhenti sekejap,tunggu abg nieyl isi minyak...
jap²..nieyl tak naik kereta nie..sebab dah padat..hahaha..
saje amek gambar dalam kereta ramai²...
 Kteorang sewa khemah ni..kalau x silap dalam rm35..
sebab redup sikit..lagipun ada anak kecik kan...
 Kteorang buat potluck..antara menunya nugget,sosej,ayam goreng,nasi putih,sambal tumis...
 seronok tengok anak² buah mandi manda sama²..
luangkan masa bersama..
Si kenit nie nak mandi..tapi takut²..
jadi,berdiri n main di persisir pantai je laaa...hihihi..
 PD time nie mmg sangat la penuh ngan manusia...
padat masing² bawa family mandi manda....
ololololo...time nie mata si kenit nie dah merah² dah...
sebab kena air laut...
 Budak nie pun takut nak g jejauh...
tunggu orang bawak...
 Nampak x si kenit tu...dia berdiri je kat situ..
makcik dia mmg x nak mandi...sbb takut kulit yg putih nie jadi gelap..hahaha..
xdelahhh...memang dah lama x minat mandi laut nie...
dlu zaman kanak² suka la jugak...
 Budak² biasa laaa...suka main tanam² nie..yg jadi mangsa...
biasa la..yang paling kecik...hu..hu..hu...
 En.husband nie dia seorang yang sangat suka layan anak² nieyl...
 Anak² buah nak buat istana pasir..peralatan nak buat xde...
punya la rajin en.husband pegi beli...
 Last² x jadi jugak istana pasir nyer..hahaha...
seronoknya ada anak...

Bak kata en.husband...
kalau kita ada anak sendiri nanti...
setiap bulan dia akan bawak anak dia g jenjalan..
amboi.....kalau poket penuh xpelaaa...:P

itulah kan..nak dapat bukannya mudah...
kalau dapat seorang pun...Syukur Alhamdulillah...

Sesekali buat family outing sangat seronok...
kalau tanya siapa mastermind dia...
ha..nieyl laaa..siapa lagi...hu..hu..hu...



-LOVE NIEYL♥-
  Sign Blog photo sign blog_zps0lh8t4jo.png

5 comments:

  1. Bestnya kalau dpt berkumpul dgn family mcm ni :)

    ReplyDelete
  2. Akan tiba masanya Allah bagi juga rezeki itu buat Nieyl dan suami..

    ReplyDelete
  3. Selalu gak kalau gi Telok Kemang nampak khemah tu tp tak pernah tanya harga. Baru tau Rm35 henggit Neyl...

    Nampak mcm tak panas ....terbakar kulit tu Neiyl kalau berkubang tengahari tengahari cenggitu

    ReplyDelete
  4. seronok berkumpul ramai2 macam ni..

    InshaAllah satu hari nanti akan ada rezeki buat nieyl untuk punya cahayamata

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...